Hüseyin Nihal Atsiz Kültür Merkezi Keçiören'de Açildi

Keçiören Belediyesi tarafindan ilçedeki Kuscagiz Mahallesi’ne insa edilen, sair ve düsünür Hüseyin Nihal Atsiz’in ismini tasiyan kültür merkezinin açilisi gerçeklestirildi.

Hüseyin Nihal Atsiz Kültür Merkezi Keçiören'de Açildi
Açilisa Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, eski Ulastirma Bakanlari Enis Öksüz ve Hasan Basri Aktan, eski Sanayi ve Ticaret Bakani Ali Coskun, MHP Ankara Milletvekili Nevin Tasliçay, Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok katilimcilara hitaben yaptigi konusmada, “Sehit Kubilay Mahallemizde Hüseyin Nihal Atsiz’in adini verdigimiz kültür merkezimiz kentimiz için önemli bir hizmet icra edecek. Burada çok amaçli salonumuz var. KEÇMEK kursumuz, kütüphanemiz, Çocuk Egitim Merkezi (ÇEM) ve kresimiz yer aliyor. Kres ve kütüphanelerimizin sayisini artiriyoruz. Bu kütüphaneler de yetmez. Söyle muhkem ve güzel bir kütüphaneyi de sehrimize kazandiracagiz. Çocuklarimizin keyif alarak vakit geçirecegi bir kütüphane olacak. Gençlerden kütüphane talebi çok fazla. Gençlerimiz kütüphanelerde çalisiyorlar, geziyorum görüyorum. Kütüphaneler çocuklarimizin yetistigi önemli merkezler haline geldi. Bunlar da bizi sevindiriyor. Egitim milletleri yüceltir ve yükseltir. Çocuklarimizin gelecegi için kresler de dâhil olmak üzere egitime yatirim yapiyoruz” dedi.

Altinok, Hüseyin Nihal Atsiz’in Türk milliyetçiligini temsil eden en önemli isimlerinden biri olduguna da vurgu yaparak konusmasini söyle sürdürdü:

“Hüseyin Nihal Atsiz, Türk tarihinde bir uyanistir. Tarihimiz, kültürümüz, benligimiz Tanri daglarindan Altaylara, Altaylardan Sibirya’ya, Balkanlar’a, bati Avrupa’ya ve Ortadogu’ya kadar uyanisin temsilcisidir. Türk milliyetçiligini, vatan sevgisini ve devlet sevgisinin her seyin üzerinde oldugunu anlatan ve yazan, bu surada olmayi ve aydinlanmayi gençlere ögreten rehberdir Hüseyin Nihal Atsiz. Atatürk’ün dedigi gibi, ‘Varligim Türk varligina armagan olsun’ demistir Nihal Atsiz. Burasi da Nihal Atsiz’a uygun bir kültür merkezi oldu. Çocuklarimiz gençlerimiz de Nihal atsiz ve nice rehberlerimizin isiginda yetisecekler. Ülkemiz ve milletimiz için faydali isler yapacaklar. Ne mutlu Türküm diyene.”

Açilisin ardindan Türkolog Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Yazar Yagmur Tunali tarafindan da bir söylesi gerçeklestirilerek Atsiz’a ait siirler okundu.
Kaynak: İHA