Gelecegin Teknoloji Yildizlari Bilecik'te De Yetisecek

Gelecegin Teknoloji Yildizlari’ni yetistirmek amaciyla 55 ilde uygulanan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi dahilinde Bilecik’te de atölye açilacak.

Gelecegin Teknoloji Yildizlari Bilecik'te De Yetisecek
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ortaklasa çalismasiyla Türkiye’de teknoloji alaninda gelisimi amaciyla 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasina yönelik olarak kurumlarin bakanliklar arasinda isbirligi tesis edildi. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alaninda gelisimlerine katki saglayan 4 önemli kurumun katkilari ile Deneyap Türkiye projesi hayata geçirildi. Projede simdiye kadar 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurularak egitimler baslatildi. Proje dahilinde Bilecik’in de aralarinda bulundugu Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartin, Bayburt, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankiri, Düzce, Edirne, Eskisehir, Erzurum, Gümüshane, Hakkari, Igdir, Izmir, Istanbul, Kahramanmaras, Karabük, Kirklareli, Kirsehir, Konya, Manisa, İçel, Mugla, Mus, Nevsehir, Nigde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sanliurfa, Tunceli, Trabzon, Usak, Yalova, Zonguldak’ta yen atölyeler açilacak. Böylece, 81 ilde 100 Deneyap atölyesi hedefine ulasilmasi planlaniyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ögrencilere 3 yil boyunca ücretsiz olarak robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik, nano teknoloji gibi alanlarda egitim verilecek. Ayrica ögrencilerin girisimcilik, düsünme, elestirel düsünme, karmasik problemleri çözme, etkili iletisim ve takim çalismasi gibi becerilerinin gelistirilmesi hedeflendi. Programa katilan ögrenciler bu süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarinda derinlesme imkani elde edecek. Atölye programlari ortaokul düzeyinde hali hazirda 4. ve 5. sinifta egitim gören ögrencilere, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazirlik siniflarinda egitim gören ögrencilere hitap edecek.

Ögrenciler sinavla alinacak

Deneyap Teknoloji Atölyelerine ögrenci kabulü, iki asamali seçme süreci sonunda yapilacak. Sürecin ilk asamasi olan yazili seçme sinavi, e-sinav yöntemiyle 1 Haziran - 26 Haziran tarihleri arasinda seanslar seklinde gerçeklestirilecek. Yazili sinavin son basvuru tarihi ise 31 Mayis 2022 olarak belirlendi. Ayrintili bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: İHA