Fiziksel Aktivitenin Faydalarina Dikkat Çekmek Için Yürüdüler

Samsun’da fiziksel aktivitenin yararlari konusunda toplum bilinci olusturmak için saglik çalisanlari tarafindan "10 Mayis Dünya Saglik Için Hareket Et Günü"nde yürüyüs etkinligi düzenlendi.

Fiziksel Aktivitenin Faydalarina Dikkat Çekmek Için Yürüdüler
Medicana International Samsun Hastanesi tarafindan olarak "Dünya Saglik Için Hareket Et Günü"ne özel yürüyüs etkinligi gerçeklestirildi.

Yürüyüse Medicana Int. Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu basta olmak üzere hastane yönetici ve çalisanlari katildi.

Etkinlikte konusma yapan Gelen Müdür Armutlu, "Düzenli yürüyüs, hem fiziksel hem de zihinsel sagliginizi önemli ölçüde etkiliyor. Yürümek oldukça etkili sonuçlar almanizi sagliyor. Tüm bedeninizde ve ruh halinizde yenilenmenin yani sira daha fit ve saglikli bir vücuda sahip olmayi da mümkün kilan bir aktivite, kolay ulasabilir ve herkesin yapabilecegi bir spor olmasi sebebiyle de uzmanlar tarafindan siklikla öneriliyor. Biz de bugün Medicana Samsun Hastanesi olarak farkindalik olusturmak için hep birlikte yürüyoruz" dedi.

Hareketsiz insanlarda düzenli egzersiz yapanlara göre kalp krizi riskinin yaklasik 2-3 kat daha fazla oldugunu söyleyen Kardiyoloji Uzmani Dr. Ahmet Yanik 10 Mayis Dünya Saglik Için Hareket Et Günü’nde hareket etmenin kalp sagligina etkileri noktasinda bilgiler verdi. Yanik, “Günümüzde ülkemizde ve tüm dünyada hareketsizlik ve fiziksel aktivite arttigi için kalp ve damar hastaliklari, diyabet, hipertansiyon, beyin-damar hastaliklari ve obezite gibi hastaliklarda artis izlenmektedir. Hareket etmek ve düzenli egzersiz kalp hastaliklarindan korunmada önemlidir. Ayrica seker hastaligi, hipertansiyon ve felç riskini de azaltir. kalp hastaliklarina yakalanma riski, hareketsiz insanlarda düzenli egzersiz yapanlara göre yaklasik 2-3 kat daha fazladir. Düzenli egzersiz kalp damarlarinda kan akimini arttirir, kan basincini ve kan sekerini düzenler, iyi kolesterol miktarini arttirir ve kilo verilmesini saglar. Kalp hastalari için önerilen egzersiz süresi haftada yaklasik 150 dakikadir. yani haftanin 5 günü 30 dk. tempolu yürüyüs ve egzersiz önerilmektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA