Fetih Senlikleri'nin Kazanan Fotograflari Belli Oldu

Osmangazi Belediyesi tarafindan bu yil 17’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen fotograf yarismasinda dereceye giren fotograflar belli oldu.

Fetih Senlikleri'nin Kazanan Fotograflari Belli Oldu
Bursa’nin, beylikten cihan devletine uzanan sanli tarihinin altin anahtari, imparatorlugun ilk kapisi, Payitaht Sehir Bursa’nin fethinin 696’nci yilinda Osmangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen fotograf yarismasinin sonuçlari belli oldu. Fotograf severlerin büyük ilgi gösterdigi yarismaya 145 kisi 558 eserle basvuru yapti. Jüri üyeleri Alper Keskin, Ergun Karadag, Gülsah Cebelli Öncel, Galip Çetiner, Prof. Dr. Oktay Çolak, Özcan Taras, Serpil Savas ve Fahrettin Beceren’in yaptigi degerlendirme sonucunda sayisal (dijital) kategorisinde birincilik ödülü Ömer Kosukavak’in olurken, ikincilik ödülü Ahmet Turan Biter’in, üçüncülük ödülü ise Sevki Karaca’nin oldu.

Mansiyon ödüllerini ise Alaattin Senol ve Meral Kizrak kazandi. Dron fotografi kategorisinde ise birincilik ödülünü Ahmet Aslan elde ederken, ikincilik ödülü Murat Ibranoglu, üçüncülük ödülü ise Ahmet Çetintas’in oldu. Mansiyon ödüllerini ise Mustafa Kiliç ve Esengül Alici kazandi.

Jüri üyelerinin degerlendirmesi sonucu 10 tanesi ödül kazanan fotograflar olmak üzere toplam 50 eser sergilenmeye layik görüldü.

Dereceye giren eser sahipleri için 13 Nisan Cuma saat 15.00’da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ödül töreni düzenlenecek.
Kaynak: İHA