Erzurum 6. Uluslararasi Adli Hemsirelik Kongresine Ev Sahipligi Yapacak

Erzurum Teknik Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayse Gürol, Erzurum’un. 6. Uluslararasi Adli Hemsirelik Kongresine ev sahipligi yapacagini ifade etti.

Erzurum 6. Uluslararasi Adli Hemsirelik Kongresine Ev Sahipligi Yapacak
Adli hemsireligin, adli bilimler içinde özel bir dal ve adli bilimlerin en yeni çalisma alanlarindan birisi oldugunu belirten Gürol, ‘Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliginde Adli Bilimciler Dernegi, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Kirikkale Üniversitesi isbirligi ile 16-18 Mayis 2022 tarihleri arasinda 6. Uluslararasi Adli Hemsirelik Kongresi yapilacaktir. Dünyanin ve ülkemizin bir çok yerinden gelen konusmaci ve katilimcilarla enternasyonel bir bilimsel etkinlik haline gelecek olan, 6.’si düzenlenen ve her kongresinde bir öncekinden daha fazla talep gören Adli Hemsirelik Kongresine ev sahipligi yaptigimiz için büyük bir sevinç içerisindeyiz’’ dedi.

Özellikle suç ve siddet olaylarinin arttigi günümüzde hemsirelerin, gerek magdurun gerekse failin olay yerinde ilk önce karsi karsiya geldigi saglik personeli oldugunu belirten Gürol, ‘‘Ancak hemsireler adli tip konularinda yeterince bilgi ve birikimleri olmadigindan gerekli yaklasimlarda bulunamamaktadirlar. Bu nedenle kongremizde adli tippin hukuk ve kriminoloji gibi birçok alaninda uzman konusmacilari bir araya getirmeyi, ayni yelpaze altinda toplayarak multidisipliner yaklasimlarin önemini vurgulamayi ve farkindalik olusturmayi hedefledik. Adli Hemsireligin dünyadaki kurucusu olan Virginia A. Lynch ve çalisma arkadaslarinin online katilacagi bu kongremizin, tüm Türkiye’den akademisyen veya akademisyen olma yolunda ilerleyen ögrencilerimizin ufkunu genisletecegini umut ediyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA