Erzincan'da Beyaz Gelinligi Giyinen Visne Bahçeleri Kontrol Ediliyor

Erzincan’da baharla birlikte çiçek açan visne agaçlari görsel bir sölen sunuyor. Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince de beyaz gelinligi giyinen visne bahçeleri bitki sagligi açisindan kontrol ediliyor.

Erzincan'da Beyaz Gelinligi Giyinen Visne Bahçeleri Kontrol Ediliyor
Birçok meyve türünün yetistirilebildigi Erzincan’da, visne son yillarda yatirimcilarin gözdesi olmaya devam ediyor. Sanayi meyveciliginin ihtiyaç duydugu visne de, son yillarda yapilan yatirimlarla bu açiga cevap vermeye çalisiyor. Daha verimli ürün elde edilmesi için Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü personellerince visne bahçeleri bitki sagligi açisindan kontrol ediliyor. Bu alanda yatirim yapan Prof. Dr. Ibrahim Ethem Geçim tarafindan kurulan visne bahçesi de bitki sagligi kontrolleri çerçevesinde ziyaret edildi.

Erzincan merkeze bagli Yesilçay köyünde onlarca dekar alani visne bahçesine dönüstüren Prof. Dr. Ibrahim Ethem Geçim, modern tarimin ilkelerini de en iyi sekilde uygulayarak bölge halkina da örnek oluyor. Organik olarak visne üretimi yapan Geçim, her yil yatirim yapmaya devam ediyor.

Visne bahçesinde üretim yapmaya devam eden Prof. Dr. Ibrahim Ethem Geçim konusmasinda, "Yesilçay köyümüzde yaklasik 350 dekarlik bir alani visne bahçesi olarak tesis ettik. Sertifikali fidanlarla kurdugumuz bahçelerde organik visne üretimi gerçeklestiriyoruz. Ürettigimiz visneleri yakinda bulunan meyve konsantre tesisimize ulastirarak, ürettigimiz organik visnelerin ihracat yoluyla satilmasini sagliyoruz. Böylece hem Erzincan’a hem de ülkemize katma deger saglamaya çalisiyoruz. Bu verimli topraklarda biz de ülkemize bu sekilde hizmet etmeye çalisiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA