Ermeni Sarkiciya Tepki Gösteren Müdür Yardimcisi Davayi Kazandi

Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, Kozan ilçesinde müdür yardimcisi olarak görev yapan bir üyelerinin sosyal medya hesaplarindan Ermeni bir sarkiciya tepki gösterdigi için bir hafta içinde Imamoglu ilçesinin en ücra köylerinden birisine ögretmen olarak sürüldügünü, açilan dava sonucu adaletin yerini yaklasik iki yil sonra ancak buldugunu söyledi.

Ermeni Sarkiciya Tepki Gösteren Müdür Yardimcisi Davayi Kazandi
Sezer, yaptigi açiklamada, Kozan’da müdür yardimcisi olarak görev yapan sendikalarina üye bir egitim çalisaninin Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Imamoglu’nun Üçtepe Mahallesi’ne ögretmen olarak atanmasi sonrasinda konuyla ilgili arastirmalara basladiklarini belirterek, "Üyemizin tabiri caizse sürülmesiyle ilgili dosyasinda yer alan nedenleri görünce agzimiz açik kaldi. Çünkü üyemiz, sosyal medya hesaplarindan müstear isimle yaptigi paylasimlarda sözde Ermeni soykirimini savunan bir kadin sarkiciya tepki göstermis, bir milletvekilimizi oy aldigi ilçesine davet etmis ve dönemin Milli Egitim Bakani’na da pandemi nedeniyle uzaktan egitim verildigi dönemde okullarin yüz yüze egitime geçmesiyle ilgili bir çagrida bulunmustu. Herhangi bir yüz kizartici eylemi olmadigi halde sosyal medyadan yaptigi paylasimlar nedeniyle bir hafta içinde adeta yangindan mal kaçirir gibi hakkinda karar verilmesi hukukla bagdasmiyordu. Biz de hemen sendikamizin avukatlariyla iletisime geçip üyemizin hakkini aradik. Yapilanlarin yasaya uygun olmadigini, atama isleminde takdir hakkinin objektif, kamu yararina ve hizmet gereklerine uygun kullanilmadigini, islemin cezai mahiyette oldugunu, bir fiile birden fazla mükerrer cezalar verilemeyecegi ilkesine aykiri davranildigini belirterek atamanin durdurulmasini ve cezanin iptalini istedik. Yaklasik iki yil süren davanin ardindan yüce mahkeme üyemizle ilgili itirazlarimizi hakli buldu ve emsal bir karara imza atti" dedi.

Bu tarz davalarda kamu görevlilerinin magdur edildigini, haklarini ancak yillar sonra alabildiklerini ve böylece uygulayicilarin egitim barisina darbe vurdugunu, devleti de maddi ve manevi anlamda kayba ugrattiklarini ifade eden Baskan Sezer, "Sözde Ermeni soykirimi propagandasi yapan bir sarkiciya tepki göstermek, bir milletvekilini oy aldigi ilçeye davet etmek, bir Bakana; ’Lütfen yüz yüze egitime geçelim’ demek ne zamandan beri suç oldu" dedi.

Kaynak: İHA