Erasmus Ögrencileri Çorumlu Obasinda Agirlandi

Çorum Belediyesi tarafindan gençlere yönelik olarak yapilan Çorumlu Obasi, Gençlik Kamp Merkezi Erasmus ögrencilerini agirlanarak 4 farkli ülkeden gelen yabanci uyruklu ögrencilere kentin kültürel varliklari tanitildi

Erasmus Ögrencileri Çorumlu Obasinda Agirlandi
Lise düzeyi Erasmus projesi çerçevesinde farkli ülkelerden Çorum’a gelen 25 ögrenci ögretmenleriyle birlikte Çorumlu Obasi Gençlik Kamp Merkezini ziyaret etti. Ögrenciler Türk Kültürünün günümüze tasindigi obada ebru ve çesitli kurslara katildi.

Türk’le özdeslesen klasik okçuluk ve oklu sporlar konusunda bilgi aldilar, Türk Kültürüne ait kiyafetleri denediler.

Ispanya, Polonya, Yunanistan ve Romanya’dan gelen ögrencilere Dünyanin merkezine hos geldiniz Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, "Kades baris antlasmasinin imzalandigi topraklardasiniz. Bu topraklarin 8 bin yillik bir medeniyet geçmisi var. Üretim anlaminda da bölgenin en önemli sanayi kenti. Her seyden önemlisi sevginin, barisin ve muhabbetin kenti Çorum. Gittiginiz yerlere bizlerden selam götürmenizi sizlerden istirham ediyoruz" dedi.

Çorum’da bir hafta kalacak ögrenci ve ögretmenler ise, Türk kültürü ve Çorum’u tanidiklarini ifade ederek sicak yaklasimlari ve kendilerine gösterilen ilgiyi çok güzel bulduklarini ifade ettiler.

Etkinlik sonrasi Çorumlu Obasi Gençlik Kamp Merkezinde Osmanli yemegi olan Iskilip Dolmasini tadan yabanci ögrenci ve ögretmenler, tüm ikramlar ve leblebi hediyeleri için Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin ve emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA