Engelliler Haftasinda Bandolu Farkindalik Yürüyüsü

Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle farkindalik yürüyüsü etkinligi düzenlendi.

Engelliler Haftasinda Bandolu Farkindalik Yürüyüsü
Ünye Kaymakamligi, Ünye Belediyesi, Ilçe Mili Egitim Müdürlügü, Ünye Ticaret Borsasi, Türkiye Sakatlar Dernegi Ünye Subesi ve Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ve ilgili birimler tarafindan ortaklasa düzenlenen bando esligindeki yürüyüs programi Cumhuriyet Meydani’nda sona erdi.

Etkinlik hakkinda konusan Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in destekleri ile engelli bireylerin toplumdaki sorunlarinin önüne geçildigini söyledi.

Baskan Tavli, “Engelliler Haftasi olmasi münasebetiyle engelli kardeslerimizin engelsiz yasam adina görünen sorunlarin tek tek bertaraf edilmesi için, farkindaligin biraz daha güçlenmesine ve bu haftanin vesile olmasina özellikle temenni ettigimi belirtmek istiyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in hükumet ettigi süreçte bugün içerisinde engelli kardeslerimizin ciddi bir pozitif ayrimcilikla birlikte istihdam konusunda, evde bakim hizmetleri konusunda ve sosyal hayatin içerisinde yerel yönetimlerin imkanlarinin gelistirilerek, kardeslerimizin de normal vatandaslarimizin gibi sosyal hayatin içerisindeki ihtiyaçlari giderebilme noktasinda ciddi mesafeler kat ettik. Eksiklerimiz var ama bunlari bertaraf etmenin ve ayni zamanda engelsiz yasama bir adim daha fazla yanasma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Ünye Sube Baskani Aslan Güdek ise, “Engelliler ile alakali özel günlerde bir araya gelmenin yani sira bizlerin de sorunlari var. Ilçemizde engellilere yönelik belediyemiz ve diger kurumlarimizla sorunlarimizi çözmeye çalisiyoruz ama Türkiye bazindan devam eden sorunlarimiz var. Bunlarin da çözülmesi için hep birlikte çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yapilan konusmalar sonrasi program toplu resimlerin çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA