Engelliler Haftasi'nda Çelenk Sunumu Krizi

Karabük’te Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen törende davet edildigi halde çelenk sunumu yapamayan Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Sevim Karaman kürsüye çikarak duruma tepki gösterdi.

Engelliler Haftasi'nda Çelenk Sunumu Krizi
Engelliler Haftasi, tüm yurtta oldugu gibi Karabük’te de çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Il Milli Egitim Müdürlügü, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve Türkiye Sakatlar Dernegi tarafindan hazirlanan program dolayisiyla Kent Meydani Atatürk Aniti’na çelenk sunumu yapildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda bir konusma yapan Türkiye Sakatlar Dernegi Karabük Sube Baskani Muhittin Yilmaz, Birlesmis Milletlerin almis oldugu karar geregi 10-16 Mayis Engelliler Haftasi ile kutlandigi söyleniyordu. Arastirmalarimiza göre Osmanli Döneminden bu tarafa engellilere devletimizin, milletimizin destegiyle 1985 yilinda Türkiye’de Engelliler Haftasi kutlanmaya baslamistir. Bu baglamda Türkiye genelinde yapmis oldugu hizmetler göz ardi edilemeyecek kadar yüksektir” dedi.

Yilmaz, Karabük’te yaklasik 2 bin 500 kisiye evde bakim hizmeti verildigini ve aylik 3 milyon 600 bin TL katki saglandigini aktardi.

Katilimcilara tesekkür eden Yilmaz, bu haftanin çesitli etkinliklerle kutlanilmaya devam edecegini belirtti.

“Çelenk sunumu krizi”

Konusmanin ardindan kürsüye çikan Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Sevim Karaman, törene davet edilmelerine ragmen listede isimlerinin bulunmamasindan dolayi çelenk sunumu yapamadiklarini belirterek tepki gösterdi. Konusmakta zorluk yasayan Karaman’i sakinlestirmeye çalisan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Sezgin Küçüktepe, yanlis anlasilma oldugunu ifade ederek dernek yöneticilerini sakinlestirdi.

Kisa süreli kriz birlikte çektirilen hatira fotografi ile sona erdi.
Kaynak: İHA