Engelli Bireylerin Gösterileri Ayakta Alkislandi

Bilecik’te Engelliler Haftasi nedeniyle düzenlenen programda engelli bireylerin gösterileri ayakta alkislandi.

Engelli Bireylerin Gösterileri Ayakta Alkislandi
Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bilecik Özel Egitim Okullari ögrencileri tarafindan Engelliler Haftasi nedeniyle düzenlenen programda ögrencilerin gösterileri ve hazirladiklari sergi büyük begeni topladi. Programa Vali Dr. Kemal Kizilkaya, katilirken, renkli anlarin yasandigi gösteriyi ögrencilerin arasinda izledi.

Engelli bireylerin toplumsal hayata katilimlarinin saglanmasi ve hayat standartlarinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanin geregi oldugunu ifade eden Vali Kizilkaya, “Engelli vatandaslarimiz ve ailelerinin yasadiklari sorunlar tüm insanlarin sorunudur. Engelli vatandaslarimizin toplumsal yasamdan kopmadan hayatlarini sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, saglik, egitim, ulasim ve rehabilitasyon basta olmak üzere tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi hepimizin ortak sorumlulugudur. Devletimiz engelli vatandaslarimizin bakimi, sagligi, egitimi, istihdami ve toplumsal hayata katilimini kolaylastiracak önemli mevzuat düzenlemeleri yapmistir. Onlara gösterecegimiz ilgi ve sorunlarina bulacagimiz çözümler, insana ve topluma duyulan sayginin ve çagdas toplum olmanin geregidir” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Bilecik özel egitim okullari ögrencileri tarafindan hazirlanan birbirinden güzel gösteriler sahnelendi. Gösterilerin sonunda dev Türk bayragi açilirken, katilimcilar ögrencileri ayakta alkisladi.
Kaynak: İHA