Dicle'de Saglikçilar, Toplum Sagligi Için Yürüdü

Diyarbakir’in Dicle ilçesinde ’10 Mayis Dünya Saglik Için Hareket Günü’ dolayisiyla saglikçilar tarafindan farkindalik olusturmak amaciyla yürüyüs yapildi.

Dicle'de Saglikçilar, Toplum Sagligi Için Yürüdü
Toplum sagligina ve günün anlam ile önemine dikkat çekmek için yapilan yürüyüse Dicle Devlet Hastanesi Bashekimi Operatör Doktor Sedat Özkul, Hastane Müdürü Zeki Beyazit, Müdür Yardimcisi Veda Günes, Ilçe Saglik Müdürlügü ve Ilçe Devlet Hastanesinde çalisan birçok saglik personeli katildi.

Dicle Ilçe Devlet Hastanesinden saat kulesine kadar yapilan anlamli yürüyüs sonrasi günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Dicle Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Sedat Özkul, “Bugün 10 Mayis saglikta farkindalik günü, hareket günü. Amacimiz burada ilçemizde bir farkindalik olusturmaktir. Harekete eden vücut, saglikli vücuttur. Bu anlamda gerçekten istiyoruz ki kendi ilçemiz basta olmak üzere tüm saglik çalisanlarina, tüm personele daha saglikli olmasi için günlük hayatta da çok abartili olmaksizin basit yürüyüsle bunu saglikli bir yöntemle geçirdik. Bu anlamda bu etkinligi yaptik. Etkinlige katilan tüm arkadaslara tesekkür ediyoruz, sag olsunlar, var olsunlar” dedi.

Yürüyüs, saglikçilar tarafindan yapilan alkislarla son buldu.
Kaynak: İHA