Çocuklar Tiyatro Ile Çevre Bilinci Kazaniyor

Canik Belediyesi, proje kapsaminda sahneledigi tiyatro oyunlariyla ögrencilere çevre bilinci kazandiriyor.

Çocuklar Tiyatro Ile Çevre Bilinci Kazaniyor
Canik Belediyesi egitim, kültür, spor, bilim ve sanat alaninda sürdürdügü faaliyetlerine hiz kesmeden devam ediyor. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan sürdürülen faaliyetler arasinda yer alan çocuk oyunlari belediyenin mayis ayi etkinlik takvimi çerçevesinde Canik’teki ilkokullarda sahneleniyor. Canik Belediyesi’nin ilçedeki ilkokullara yönelik uygulamaya koydugu Çevre Temizligi Farkindalik Olusturma Projesi kapsaminda sahnelenen çocuk oyunlariyla ögrenciler hem egleniyor hem de çevre temizligi hakkinda bilinç kazaniyor.

“Çocuklar eglenirken bilinçleniyor”

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, sürdürülen proje ile çocuklara çevre temizligi ve geri dönüsüm konusunda bilinç kazandirmayi amaçladiklarini söyledi.

Çevre temizligi ve geri dönüsüm projelerinin önemine deginen Baskan Ibrahim Sandikçi, “Bu proje, çocuklarimiza çevre temizligi konularinda sorumluluk sahibi olduklarini hissettirmek amaciyla yola çikilan bir projedir. Hayatinda hiç tiyatroya gitmemis çocuklarimizi kültürel anlamda gelistirmek ve eglendirmek ayni zamanda onlara çevre bilinci kazandirmak amaçlanmistir. Kalabaliklasan dünyamiz nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi dogal kaynaklarimizi geri dönüsüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz. Tekrar degerlendirilebilen atiklari geri dönüstürerek dogal kaynaklarimizi tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz” dedi.

Canik Belediyesi tarafindan ilçedeki tüm ilkokullarda sahnelenen “Maviye Uzanan Yesil” adli çocuk oyunu haziran ayinda da ögrencilerle bulusmaya devam edecek.
Kaynak: İHA