CHP'li Baskanin 40 Kazi Öldürdügü Iddiasiyla Açilan Dava Ertelendi

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 40 kazi tüfekle vurarak telef ettigi ileri sürülen Sarayköy CHP Ilçe Baskani Mehmet Salih Konya’nin sekizinci durusmasi görüldü. Mahkeme heyetinin dosyadaki eksikliklerin giderilmesini, sanigin diger durusmalardaki ifadeleriyle çeliskili konustugu için tekrar dinlenmesini isteyerek durusmayi erteledi.

CHP'li Baskanin 40 Kazi Öldürdügü Iddiasiyla Açilan Dava Ertelendi
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yasayan tamirci Süleyman Demir, 9 Temmuz 2020’de evinin bahçesinde besledigi 40 kazin, CHP Sarayköy Ilçe Baskani Mehmet Salih Konya tarafindan pamuk ve yonca ekili tarlasina girdigi gerekçesiyle telef edildigini öne sürüp sikayetçi oldu. Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesince mala zarar verme suçundan dava açildi. Ilçe gündemini sarsan olayla ilgili yargilanan Konya’nin sekizinci durusmasi görüldü.

Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuksuz sanik Konya, kazlari telef olan Süleyman Demir’in avukati katildi.



"Kazlarini tarladan topla dedim"

Durusmada sanik Konya, hakkindaki suçlamalarla ilgili, “Bizim Süleyman Demir ile aramizda bu olaydan 5-6 ay öncesine dayanan sikintilar vardi. Kazlari bizim yonca tarlamiza girip zarar veriyordu. Kendisini defalarca uyardik. Kazlarin vurulmasindan bir gün önce de ben Süleyman’i arayarak ‘artik son deme geldik’ diye uyardim. Ertesi gün babam kazlari yine yonca tarlasinda görünce bir anlik sinirle vurmus. Babamin kazlari vurdugu anda ben yaninda degildim. Kazlarin vuruldugunu ögrendikten sonra Süleyman’in yanina giderek ‘al layigini buldun kazlarini git tarladan topla’ dedim” dedi.



Mahkeme Konya’yi çeliskili buldu, durusmayi erteledi

Sanik Konya magdurun 6 bin lira zararini karsilamayi kabul ettigini ve beraatini istedigini söyledi.



Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesini, sanigin diger durusmalardaki ifadeleriyle çeliskili konustugu için tekrar dinlenmesini isteyerek durusmayi 26 Mayis’a erteledi.
Kaynak: İHA