Büyüksehir'den Çanakkale Gezisi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla ögrenci ve genç dostu faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, lise ögrencilerine Çanakkale gezisi düzenledi. Baskan Büyükkiliç, bu gezi ile tarihi ve kültürel mirasa, milli degerlere sahip çikarak bu zenginlikleri gelecek nesillere dogru bir sekilde aktarmayi amaçladiklarini belirtti.

Büyüksehir'den Çanakkale Gezisi
Belediyecilik hizmetlerini sadece yerel yönetim hizmetleri ile sinirlandirmayan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in, gençlere verdigi özel önem çerçevesinde düzenledigi ‘Kariyer Günleri’ bulusmalarinda sözünü verdigi Çanakkale gezisinin ilk turu ‘Kayseri’nin evlatlari, ecdadinin huzurunda’ sloganiyla basladi.

Belediyecilik anlayisinda hiçbir zaman siradanliktan yana olmadiklarini belirten Baskan Büyükkiliç, “Yerel yöneticiler olarak sorumluluk alanimizin disinda ufkumuzu, hayallerimizi ve hedeflerimizi de genis tuttuk. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi yerine getirirken insana, insanlarin gönüllerine dokunacak projelere imza atmayi kendimize görev bildik. Bu yönde de önceligimiz gençlerimiz” dedi.

Büyükkiliç, her firsatta gençlerle bulusmaya ve onlarla kucaklasmaya, onlar için hizmet etmeye özen gösterdiklerini vurgulayarak, “Genç dostu bir Büyüksehir Belediyesi olarak gençlerimizin hizmetine sundugumuz hizmetlerin yani sira ‘Kariyer Günleri’ bulusmalarimiz çerçevesinde okullarimizi ziyaret ederek, ögrencilerimizle bulustuk. Bulusmalarimizda yavrularimizla çok verimli sohbetler gerçeklestirirken onlarin tarihi ve kültürel mirasimizi yakindan tanimalari, milli degerlerimizi ve duygularimizi hissederek özümsemeleri için Çanakkale gezisi sözü vermistik. Simdi sözümüzü yerine getirerek Çanakkale gezimizin ilk turunu baslattik. Bu gezi ile tarihi ve kültürel miras ile milli degerlere sahip çikarak bu zenginlikleri, gelecek nesillere dogru bir sekilde aktarmayi amaçliyoruz” diye konustu.

Çanakkale gezisine katilan ögrencileri, Büyüksehir Belediyesi önünden, ögrencilerin ailelerinin yani sira Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Salih Özgöncü de ugurladi.

Pazartesi günü baslayan ve Mayis ayi boyunca haftada 6 otobüs seklinde planlanan Çanakkale gezisinde lise ögrencileri 4 gün boyunca Çanakkale ruhunu yakindan taniyacak. Konaklama, gezi ve yeme içme gibi tüm masraflarin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanacagi gezide ögrenciler rehber esliginde sehitlerin kanlariyla destan yazdigi Çanakkale’yi gezecek.
Kaynak: İHA