Bursa'da Integratif Ve Anadolu Tibbi Kongresi Yapilacak

Saglik Bilimleri Üniversitesi Bursa Tip Fakültesi ev sahipliginde, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararasi Katilimli Integratif ve Anadolu Tibbi Kongresi, 13-15 Mayis 2022 tarihleri arasinda Bursa’da yapilacak.

Bursa'da Integratif Ve Anadolu Tibbi Kongresi Yapilacak
Kadim bilgeligin isiginda, kültür baskenti Bursa’da tabiatin sifa kaynaklarinin ele alinacagi kongrenin tanitim toplantisi, Bursa Kent Konseyi Çinar Camli Salonu’nda yapildi. Toplantida konusan Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, geleneksel tamamlayici tibbin Türkiye’de biraz ihmal edilmis konu oldugunu belirterek, konuyu daha bilimsel çalismalarla iyi bir noktaya tasimayi hedeflediklerini söyledi.



Bursa Kent Konseyi Saglik Çalisma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Sedat Demir de geleneksel tamamlayici tibbin su anda tüm dünyanin gündeminde oldugunu söyledi.

Önemli olanin bunu dogru bir tedavi kombinasyonu içerisinde uygulayabilmek oldugunu dile getiren Demir, “Türkiye son 20 yilda saglik hizmeti ve teknoloji konusunda çag atladi. Bugün Türkiye, kanita dayali tip ve pozitif tip anlaminda dünyanin hiçbir ülkesinden geride degil. Bilginin bu kadar büyüdügü bir çagda, branslasma da çok ileri boyutlara geldi. Bir dönem genel tamamlayici tip konusuna iyi bakilmazken, bilginin büyümesiyle tamamlayici tibbin nerede-nasil uygulanacagi konusunda dogru fikir sahibi haline gelindi. Bu çalismalarin amaci da tamamlayici tibbi, dogru yaklasimlarla bilimsel bir platforma oturtmak. Tamamlayici tip unsurlarini bilimsel çalismalarla kanita dayandirdigimiz gün, gerçekten tedavi unsuruna döndügünü görecegiz” dedi.

35 panel

Saglik Bilimleri Üniversitesi Bursa Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Elif Güler Kazanci da alaninda uzman 125 konusmacinin yer alacagi kongrede 35 panel düzenlenecegini hatirlatti. Insan vücudunun sadece fiziksel bir bedenden ibaret olmadigini, ruhsal ve zihinsel anlamda da bir bütünlük arz ettigini dile getiren Kazanci, “Bu yüzden geleneksel ve tamamlayici tip uygulamalari, sadece fiziki alanda degil ruhsal ve fiziksel anlamda da hastalarin tedavi edilmesi konusunda modern tibbin isiginda birçok alanda kullanilabiliyor. Amacimiz; deneyimli hocalarimizin gerek klinik gerekse bilimsel anlamdaki arastirmalarini paylasmak ve hasta sonuçlarinin sifa konusuna ne kadar destek oldugunu bilimsel olarak ele almak. Bilimsel oturumlarin yani sira yaklasik 125 hocamiz ve 35 panelimiz olacak. Bu panellerin yaninda spesifik atölye çalismalari gerçeklestirilecek. Es zamanli olarak bilimsel oturum sürerken, ayni zamanda farkli salonlarda atölye çalismalari devam ediyor olacak. Ayrica, sadece bilimsel platformlar için degil Büyüksehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin destekleriyle halkimiza yönelik oturumlar da gerçeklesecek. Toplumsal farkindalik adinda saglikli yasam formülleri, saglikli yaslanma, karisim gidalarin kullanimi gibi konularda paneller gerçeklestirilecek. Böylece her platformda bu konunun temsilini gerçeklestirmek istiyoruz” diye konustu.

Kazanci, Avrasya Arastirma Uygulama Merkezi ve TIKA’nin da destegiyle Azerbaycan, Kirgizistan, Kazakistan ve Özbekistan’dan yaklasik 15 üniversitenin rektörlerinin de kongrede yer alacagini hatirlatti.
Kaynak: İHA