Bu Kafede Müsteriler Raflarda Oturuyor

SIVAS – Sivasli girisimcinin dar alanda fazla müsteri agirlayabilmek için buldugu ilginç yöntem akillara durgunluk verdi.

Bu Kafede Müsteriler Raflarda Oturuyor
Sivas’ta bir girisimcinin dar alanda fazla müsteri agirlayabilmek için gelistirdigi ilginç fikir Türkiye’de tek olmasini sagladi. Burak Özmen dükkaninda daha fazla müsteriyi nasil agirlayabilecegini düsünürken aklina bugüne kadar düsünülmemis ilginç bir fikir geldi. Özmen masalari çift katli yapmayi düsündü. Gelistirdigi sistemle ortaya akillara durgunluk veren rafli sistem çikti. Simdi müsterilerini adeta kitaplar gibi raflarda agirliyor. Özmen hem amacina ulasti hem de dikkat çeken kafesi ile müsteri sayisini arttirdi.

“Türkiye’de örnegi yok”

Burak Özmen, yaptigi çalismanin Türkiye’de baska bir örnegi bulunmadigini iddia ederek, “Ben bu kafeyi 2019 yilinda açtim. Açtiktan kisa süre sonra pandemi girdi araya ve islerimiz düsüse geçmeye basladi.

Daha sonra ne yapabiliriz diye düsündük ve bu düsünceyi buldum. Projelendirdim ve ustalarla birlikte bu asamaya kadar getirdik. Normalde buraya 4 masa atabilirken suan 8 masa attik. Içerideki masa sayisi artti ve müsteri sayisi da 3 katina kadar çikmis oldu böylelikle. Burayi gören müsteriler öncelikle çok hos karsiliyor. Çünkü Sivas’ta böyle bir sey yok, bildigim kadariyla Türkiye’de de böyle bir sey yok. Her gören hos karsiliyor ve sasiriyor. Herkes fotograf çekiyor, sadece bunun için gelenler var. Hiçbir sey yiyip içmeden sadece fotograf çekiyorlar” dedi.

Üst komsu endisesi tasiyanlarda var

Özmen, gelende olumlu tepkiler aldiklarini belirtirken bazi müsterilerinde üst masalardan üzerlerine bir seyler dökülebilecegi endisesi tasidiklarini dile getirdi. Özmen açiklamasinda, “Sivas’ta tek oldugumuz için güzel tepkiler aliyoruz. Bazi müsterilerde garip tepkiler veriyor. ‘Üst masadan üzerimize bir sey dökülür mü?’, ‘Çikarken veya inerken düseriz’ diyenler var ama simdiye kadar böyle bir sey yasanmadi. Müsterileri raf gibi bir asagi bir yukari dizdik resmen. En basta bizde çok tedirgin olduk ama müsteri sayisi arttiktan sonra içimiz rahat etti. Müsterilerin de bu tarz oturmalari hoslarina gitti. Ben burayi tek basima isletiyorum ama en büyük destekçim annem, ortagim gibi sayilir ”dedi.

“Sivas’ta degisik bir mekân”

Kafeye müsteri olarak gelen ve masa düzeninin hosuna gittigini belirten Caner Atalay, “Tasarimi güzel oldugu için geldim ilk basta tasarimini çok begendim ve arkadaslarima tavsiye ettim, onlarla birlikte gelmeye basladim. Sivas’ta degisik bir mekân. Gayet hos ve güzel bir tasarimi var, severek geliyoruz. Hayatim boyunca ilk defa böyle bir tasarima denk geldim ve hosuma gitti. Degisik bir tasarim hiçbir yerde görmedim böyle bir sey. Fotograf çekinmek için güzel bir yer” diye konustu.

“Fotograf çekmek içinde çok güzel bir mekân”

Kafenin görüntüsünün fotograf karelerinde güzel çiktigini belirten Nursel Yarar “Dekoratif olarak çok ilgimi çekti, çok farkli bir yer arkadaslarimla geldim burada tost yedik. Burasi fotograf çekinmek içinde çok güzel bir mekân. Tüm arkadaslarima buraya gelmeleri için tavsiyede bulunuyorum. Bence buraya ugramalilar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA