Battalgazi'de 11 Sokaga 3.5 Milyonluk Yatirim

Ilçe genelinde yol ve kaldirim çalismalarini hiz kesmeden sürdüren Malatya’nin Battalgazi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Kernek mahallesinde bulunan 11 sokakta 7 bin metrekarelik kaldirim ve 14 bin metrekarelik sicak asfalt çalismasinin startini verdi. Çalismalar çerçevesinde toplam 3.5 milyonluk ulasim yatirimi ilçeyle bulusturulacak.

Battalgazi'de 11 Sokaga 3.5 Milyonluk Yatirim
Battalgazi Belediyesi, ilçedeki ulasim yatirimlarini hiz kesmeden sürdürüyor. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlari üzerine 2019 yilindan bu yana asfalt seferberligi baslatan Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, ilçede yasayan vatandaslarin daha kaliteli ve konforlu ulasimi için baslattigi yol yapim çalismalarina bir yenisini daha ekledi. Yaptigi çalismalarla vatandaslarin taleplerini hizla karsilayan ekipler, ulasim yatirimlari programinda yer alan Kernek mahallesindeki 11 sokakta 14 bin metrekarelik sicak asfalt ve 7 bin metrekarelik kaldirim çalismalarinin startini verdi. Çalismalarina zaman kaybetmeden baslayan ekiplerin bu hummali çalismalari, mahalle sakinlerinden de büyük takdir topladi. Çalismalar çerçevesinde toplam 3.5 milyonluk ulasim yatirimi ilçeyle bulusturulacak.

Baskan Güder, çalismalari yerinde inceledi

Ulasim yatirimlari çerçevesinde geride kalan 3 yillik zaman zarfinda toplam 325 milyonluk büyük yatirimi ilçeyle bulusturan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, yapimi için talimatini verdigi Kernek Mahallesi’ndeki çalismalari yerinde inceleyerek, birim müdüründen çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Titizlikle yürütülen çalismalarin tamamlanmasi ile vatandaslarin daha konforlu ve kullanisli yollara kavusacagina dikkat çeken Baskan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak insan odakli yerel yönetim anlayisiyla çalismalarina devam ettiklerini belirtti.



“Kernek mahallemizin ayri bir özelligi var”

Çalismalarin takdire sayan oldugunu aktaran Kernek Mahallesi Muhtari Metin Türkoglu, “Yaptigimiz görüsmelerin ardindan mahallemizde alt yapi çalismalarinin starti verilmisti. Çalismalar dogrultusunda kablolar yer altina alindi. Battalgazi Belediyemizde suanda asfalt ve kaldirim çalismasi baslatti. Çalismalardan memnunuz. Kernek mahallemizin ayri bir özelligi ve mahallemize yakisir bir çalisma gerçeklestiriliyor. Bu çalismalar takdire sayan çalismalar. Vatandaslarimizin kaldirimda daha rahat yürümesi içinde iki tarafli kaldirim çalismasi yapilmasi planlaniyor. Çalismalardan dolayi Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

“Battalgazi’mizde örnek çalismalara imza atiyoruz”

Ulasim yatirimlarinda Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de bugüne kadar örnek çalismalara imza attiklarini vurgulayan Baskan Güder, “Vatandaslarimizin yasam kalitesini arttirma ve ilçemizi güzellestirme noktasinda çalismalarimiz devam ediyor. Adina türküler söyleyen ve geçmisiyle özdeslesen Kernek Mahallemiz, en eski yerlesim yerlerinden biridir. Eski yerleskeleri yenileme noktasinda problemler yasiyoruz. Alt yapilarinda yenilenmesi bazi problemleri beraberinde getiriyor. Battalgazi Belediyesi olarak amacimiz; mahallelerimizi, sokaklarimizi kültürümüzü kaybetmeden aslinda uygun sekilde yenilemektir. Burada yaptigimiz çalismalar Kernek mahallemiz ile özdeslesecek. Kernek mahallemizi güzellestiriyoruz. Bu çalismalar bittiginde vatandaslarimiz huzurlu ve rahatça gezebilecek. Hemsehrilerimizin her daim hizmetindeyiz. Bu tempo ile Battalgazi’mizde asfaltsiz yol birakmama hedefimiz var. Battalgazi’mize hizmet söz konusu ise biz hiçbir seyden kaçmayacagimizi her zaman dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Hizmet askiyla çiktigimiz bu yolda ilçemizde örnek çalismalarima imza atiyoruz. Yapilan hizmetler Battalgazi’mize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA