Baskan Pekmezci Trabzon Bayburtlular Dayanisma Gecesine Katildi

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Trabzon Bayburtlular Dernegi tarafindan Trabzon’da düzenlenen Bayburtlular Dayanisma Gecesi’ne katildi.

Baskan Pekmezci Trabzon Bayburtlular Dayanisma Gecesine Katildi
Program öncesi Bayburt Belediyesinin katkilariyla yeni alinan Trabzon Bayburtlular Dernek binasinin açilisini gerçeklestiren Baskan Pekmezci binanin dernek yönetimine ve Trabzon’da yasayan Bayburtlulara hayirli olmasi temennisinde bulunarak Trabzon’a disaridan gelecek olan Bayburtlularin hem konaklayacagi hem de vakit geçirebilecekleri güzel ve nezih bir mekâna sahip olacaklarini belirtti.

Trabzon Bayburtlular Dernegi Baskani Sadettin Okay ise Baskan Hükmü Pekmezci’yi Trabzon’da agirlamaktan onur duyduklarini belirterek, “Baskanimiz destegini bizlerden hiç bir zaman esirgemedi. Dernegimiz bünyesine katarak bugün açilisini yapma mutlulugunu yasadigimiz binanin alinmasinda da maddi desteklerini eksik etmedi. Bu ilgi ve alakasindan ve desteklerinden dolayi kendilerine Trabzon’da ki Bayburtlular olarak sükranlarimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandi.

Açilis sonrasi Bayburt Belediyesi Konservatuari Türk Halk Müzigi Korosu, Iklima Güngör, Ceren Ece Öksüz. Azmi Küçük ile Bayburt ve Trabzon halk oyunlari ekiplerinin sahne aldigi Trabzon Bayburtlular Dayanisma Gecesi programina geçildi.

Burada konusma yapan Belediye BaskaniHükmü Pekmezci, Spor Toto Süper Lig’de sezonu sampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor ve bordo mavi renklere gönül veren taraftarlari tebrik ederek, “ Çok degerli hemsehrilerim çok uzakta degilsiniz. Baba ocaginin hemen ötesinde Soganli Daglarinin, Zigana’nin eteklerindesiniz. Ama yüreginizde bir buruklugun oldugunu her zaman kabul etmek gerekir. Siz bizim bir parçamizsiniz. Sahillere vuran umutlarimizi tüketmeden yasayan. Ve sizinle gurur duyuyoruz. Trabzon’da Trabzonlu hemsehrilerimizle beraber bu sehrin gelecegine umut oldugunuz ve çalistiginiz için sizi yürekten kutluyorum. Trabzon’da bir dernegimiz var. Trabzonlu hemsehrilerimizle birlikte yürekten çalisan gayret eden. Ben öncelikle hepinizin huzurunda yeni dernek binasinin alinmasinda büyük fedakârlik gösteren ve yüregimizde hemsehri olarak yer alan iki kisiye tesekkür etmek istiyorum. Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanimiz Murat Zorluoglu Bey’e ve Ortahisar Belediye Baskanimiz Ahmet Bey’e huzurlarinizda tesekkürlerimi sunuyorum. Bayburt’ta yapilan Dogu Karadeniz Belediyeler Birligi toplantisinda bir karar aldik. Herkes görevini yapti bu gün o dernek binasina sahip olduk. Dernek binasinin alinmasinda emegi geçen herkese Bayburtlular adina sükranlarimi sunuyorum. Insallah o dernek binamizda Bayburt’tan gelen hemsehrilerimizin faydalanacagi ve kalabilecegi küçük çapli bir sosyal tesisinde olmasini arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Bayburtlular gecede doyasiya eglenerek unutulmaz Bayburt dolu bir gece yasadilar.

Programa Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Istanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, MHP MYK Üyesi Idris Aydin, MHP Bayburt Il Baskani Bekir Kasap, Ak Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, Bayburt Belediyesi eski Baskani Mete Memis, Bayburt Il Genel Meclisi Baskani Bülent Yardimci, Demirözü Belediye Baskani Arslan Gürer, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Gökçedere Belediye Baskani Yavuz Bakir, Arpali Belediye Baskani Abdurrahman Polattimur, CHP Bayburt Il Baskani Memet Sezer, Belediye Meclis Üyelerimiz, Trabzon Bölge Müdür Yardimcisi Halis Saka, Trabzon Bayburtlular Dernegi Baskani Sadettin Okay, Samsun Bayburt Kültür ve Yardim Dernegi Baskani Hakan Tali, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Seref Oruç, bürokratlar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA