Baskan Acar Açiklamasi 'Tüm Egitim Kurumlari Engelli Vatandaslarimiza Uygun Hale Getirilmelidir'

EBS Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, "Egitimde firsat esitliginin olmasi, engelli vatandaslarimizin daha rahat ve kaliteli egitim almalari olmazsa olmazdir. Egitim kurumlarinin engelli vatandaslarimiza uygun hale getirilmesi, eksikliklerin giderilmesi ve çalisan engellilerimizin yasadigi sorunlarin takipçisi olduk, olmaya da devam edecegiz” dedi.

Baskan Acar Açiklamasi 'Tüm Egitim Kurumlari Engelli Vatandaslarimiza Uygun Hale Getirilmelidir'
EBS Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, Engelliler Haftasi sebebiyle yaptigi açiklamada su cümlelere yer verdi;

“Engelliler Haftasi bir kutlama degil, farkindalik olusturma günleridir. Engelli vatandaslarimizin sorunlari sadece bir gün ve haftada degil, sürekli ele alinmali, gündemde tutulmalidir. Engellilerimizin hatirlanmasi, onlarin sorunlarinin çözümlenmesi ve seslerinin duyurulmasi asamasinda bu hafta oldukça önemlidir. Ülkemizdeki engelli vatandaslarimiz, çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatin içerisinde yer almaktadir. Bu sorunlarin çözümü kadar engelliligi ortadan kaldiracak tedbirleri almak da önemlidir. Bu konuda devletin yani sira sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düsmektedir.”

Ülkelerin gelismislik düzeylerinin vatandaslarina verdigi degerle ölçüldügüne dikkat çeken Acar, “Bir devlet, bütün vatandaslarini kucaklayabiliyor. Onlarin hayat kalitesini yükseltiyor ve sikintilarini giderebiliyorsa, sosyal devlettir. Devlet, özellikle dezavantajli vatandaslarina pozitif ayrimcilik yapmali, onlarin hayat sartlarini kolaylastirmali ve üretime katkida bulunmalarini saglamalidir. Egitimde firsat esitliginin olmasi, engelli vatandaslarimizin daha rahat ve kaliteli egitim almalari olmazsa olmazdir. Egitim kurumlarinin engelli vatandaslarimiza uygun hale getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi, çalisan engellilerimizin yasadigi sorunlarin takipçisi olduk. Olmaya da devam edecegiz. Çalisma ortamlarinin uygun hale getirilmesi, çalisma sartlarinin iyilestirilmesi ve kullanacaklari materyallerin temini konusunda üzerimize düseni yapmanin çabasi içerisindeyiz. Engelli kardeslerimiz sadece insanlarin iyilikseverligine terk edilmeden ayrimci olmayan iyi kanunlarin imkânina da kavusturulmalidir. Egitim-Bir-Sen olarak, engellilerimizin sorunlarinin çözümü ve kazanimlarin daha da artmasi için, simdiye kadar oldugu gibi, bundan sonra da her türlü mücadeleyi vermeyi, sorunlarin üzerine kararlilikla gitmeyi sürdürecegiz. Engelliler Haftasi’nin, sorunlarin gündeme gelmesine ve çözüm üretilmesine vesile olmasini dilerken tüm engellilerimize ömür boyu saglikli ve mutlu yarinlar diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA