Basiskele'de 19 Mayis Coskusu Satranç Turnuvasiyla Basladi

Basiskele Belediyesi tarafindan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde satranç turnuvasi düzenlendi.

Basiskele'de 19 Mayis Coskusu Satranç Turnuvasiyla Basladi
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami, Basiskele’de erken kutlanmaya baslandi. Futbol turnuvasindan masa tenisi turnuvasina, alaninda uzaman ünlü isimlerin katilim gösterecegi kariyer zirvesinden konserlere, siir dinletilerinden söylesilere kadar daha birçok eglenceli ve bilgilendirici etkinlik takvimi gençleri bekliyor olacak.

Basiskele Belediyesi’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla gerçeklestirdigi etkinlikler satranç turnuvasiyla basladi.

Basiskele Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu is birligiyle Basiskele Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva 7-8 Mayis tarihinde gerçeklestirildi.



Katilimcilar

Turnuvaya Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Ilker Mete, Türkiye Satranç Federasyonu Il Temsilcisi Ahmet Açikgöz, Turnuva Bashakemi Ismail Çolak, ilçe protokolü, yarismacilarin velileri ve çok sayida vatandas katildi.



"Dolu dolu etkinlik takvimi hazirladik"

Turnuva öncesi yaptigi konusmada, 19 Mayis’in önemine dikkat çeken Baskan Özlü, "Gençlerimize büyük fayda saglayacak ve gönüllerince eglenebilecekleri dolu dolu etkinlik takvimi hazirladik. Gelecegimizin ellerinde yükselecegine tamamen inandigimiz tüm gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni simdiden kutluyor, turnuvalarimiza katilan tüm kardeslerime basarilar diliyorum" dedi.

Turnuvanin ilk hamlesini Belediye Baskani Yasin Özlü yapti. Kiyasiya mücadeleye sahne olan turnuvaya 8 yas ve alti, 10 yas ve alti, 14 yas ve genel kategori olmak üzere toplamda 4 kategoride 445 genç katildi.

Çekismeli mücadeleye sahne olan turnuvada dereceye girenler iki günlük turnuvanin sonucunda belli oldu. Turnuvada dereceye giren basarili gençlere kupalari ve madalyalari takdim edilirken, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda düzenlenecek Gençlik Festivali’nde her kategoride ilk 4’e giren ögrencilere Yasin Özlü tarafindan ödülleri teslim edilecek.
Kaynak: İHA