Bahçeli'den Özdag'a Tepki Açiklamasi 'Içisleri Bakanligi'nin Önünde Eylem Yapmak Teröristlerin Gayesi Olmus'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Bugüne kadar Içisleri Bakanligi’nin önünde eylem yapmak, olay çikarmak sadece ve sadece teröristlerin gayesi olmus, çok sükür buna da su ana kadar muvaffak olamamislardir” dedi.

Bahçeli'den Özdag'a Tepki Açiklamasi 'Içisleri Bakanligi'nin Önünde Eylem Yapmak Teröristlerin Gayesi Olmus'


MHP Genel Baskani Bahçeli, partisinin grup toplantisinda konustu.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun bayramda Karadeniz turuna çikmasini elestiren Bahçeli, “Trabzon ve Rize’de belediye bütçesiyle dar katilimli mitingler düzenlemesi ortami tekrar kizistirmis, 6+1 formatli masaya baski kurmustur. Bizim anlayamadigimiz, açiklamakta müskülat çektigimiz can alici husus, bu belediye baskaninin hangi sehrimizin siyasi sorumlulugunu üstlenmis oldugudur. Otobüse doldurdugu gazetecilerle bu belediye baskani nereye gidiyor? Hangi gizli ve siyasi gündemlerin pesinden sürükleniyor? Dogrusunu isterseniz biz de merak içindeyiz, Istanbul’un sehremini bayram günlerinde Karadeniz’de ne aramistir? Istanbul’u yüz üstü birakip gitmesi siyasi ahlakin neresine sigmistir?” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin 2023 yilinin Haziran ayinda yapilacagini söyleyen Bahçeli, seçimlerin erkene alinmasinin söz konusu olmayacagini bildirdi. Türkiye’de bulunan yabancilarla ilgili gerçek disi iddialarin çarpitilmis haber ve fotograflarin sosyal medya kanaliyla yogun olarak servis edildigine dikkati çeken Genel Baskan Bahçeli, “Kabul edilmelidir ki siginmaci meselesi ülkemizin yumusak karni, istismara müsait bir zaafi haline gelmistir. Öncelikle sagduyulu ve sogukkanli kavrayis ihmal edilemez bir zorunluluktur. Önü arkasi hesaplanmadan, sonuçlari basiretle öngörülmeden atilacak her adim, toplumun sinir uçlarini tahris ve tahrip edecek her yaklasim dogruca uçuruma açilacaktir” dedi.



“ELBETTE TÜRKIYE YOLGEÇEN HANI, GÖÇMEN VE SIGINMACI KAMPI DEGILDIR”

Bahçeli, siginmacilar konusunda dikkatli olunmasi gerektigini ve partiler üstü bir anlayisla ele alinmasi gerektigini vurgulayarak, “Elbette Türkiye yolgeçen hani, göçmen ve siginmaci kampi degildir. Elbette Anadolu cografyasina mühür vuran aziz millet varliginin demografik özellikleri, sosyal dokusu, kültürel müktesebati korunmalidir. Bunlara titizlik gösteriyorken, yabanci düsmanligini ve irkçiligi tesvik eden boyunduruk altindaki çevrelerin söz, yazi, açiklama ve sedit tuzaklarina da azami derecede uyanik olmak sarttir” seklinde konustu.



“SIGINMACI SORUNU TÜRKIYE’NIN UZUN YILLAR TASIYABILECEGI BIR SORUN OLMAKTAN TAMAMEN ÇIKMISTIR”

“Biz gelecek nesillere her anlamda güvenceye kavusturulmus bir vatan, bir millet, bir devlet emanet etmekle mesul ve mezunuz” diyen Bahçeli söyle devam etti:

“Biz il sayisi 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulasmis bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Sunun da farkindayiz ki, siginmaci sorunu Türkiye’nin uzun yillar tasiyabilecegi, hazmedebilecegi ve tahammül edecegi bir sorun olmaktan tamamen çikmistir. Ancak bu çarpici gerçek ülkemizde misafir halde bulunan siginmacilara cephe açmak, sosyal ve ekonomik hayattan tecrit etmek anlamina gelmemelidir, bize göre de gelmeyecektir.”

“DÜZENSIZ GÖÇE KESINLIKLE MÜSAADE EDILMEMELI”

Türkiye’nin geçici koruma statüsüyle agirladigi Suriyelilerin gönüllü ve güvenli sekilde ülkelerine gönderilmesinin gelecek dönemde en önemli gündem konularindan birisi olmasi gerektiginin altini çizen Bahçeli, “Ayrica düzensiz göçe kesinlikle müsaade edilmemeli, yakalananlar hemen ülkelerine gönderilmelidir. Suriyeli siginmacilarin ülkelerinden kopuslarina neden olan iç çatisma ortami geçer geçmez, yanan ates söner sönmez, kaos ortami biter bitmez, sükûnet saglanir saglanmaz ülkelerine dönüsleri elbirligiyle, güç birligiyle, insan haklarina muvafik sekilde ve hepsinin rizasiyla hayata geçirilmelidir” diye konustu.



“IÇISLERI BAKANLIGI’NIN ÖNÜNDE EYLEM YAPMAK, OLAY ÇIKARMAK SADECE VE SADECE TERÖRISTLERIN GAYESI OLMUS”

Terörle mücadelenin en kilit bakanliklarindan birisinin Içisleri Bakanligi oldugunu söyleyen Bahçeli, “Içisleri Bakanimiz bayrami Hakkari Semdinli’de kahraman Mehmetlerimizle ve yöre insanimizla karsilamistir. Bugüne kadar Içisleri Bakanligi’nin önünde eylem yapmak, olay çikarmak sadece ve sadece teröristlerin gayesi olmus, çok sükür buna da su ana kadar muvaffak olamamislardir” seklinde konustu.



“TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK BASARISI OLAN BIR BAKANI TEHDIT ETMEK UTANÇ VERICI BIR ALÇALMA HALIDIR”

Zafer Partisi Genel Baskani’nin Içisleri Bakanligi önüne gitmesine tepki göstere Bahçeli sunlari söyledi:

“Geçtigimiz hafta nefret ve öfkesine hakim olamayan marjinallesmis siyasetçiler tarafindan Içisleri Bakanimizin hedef alinmasi, bunlarin mezkur bakanligin önüne yiginak yapmalari milletimizde hakli bir tepkiye yol açmistir. Terörle mücadelede büyük basarisi olan bir bakani ve onun sahsinda hükümeti parmak sallayarak tehdit etmek utanç verici bir alçalma halidir. Içisleri Bakanligi’nin önüne gelenler Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerdir, terörün ömrünü uzatmak için çirpinan zavallilardir.

Türk Silahli Kuvvetleri’nin serefli komutanlarina, kahraman askerlerimize, Içisleri Bakanimizla Milli Savunma Bakanimiza bühtan içinde olanlarin, sanki komut almisçasina saldiri düzenegine geçenlerin, bir senaryo dahilinde yipratmaya kalkisanlarin tam karsisinda Milliyetçi Hareket Partisi vardir ve taviz vermesi imkansizdir.”

Osman Kavala konusuna iliskin de degerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Bu Osman Kavala’nin sirri nedir? CHP’deki agirligi, diger zillet partilerindeki sempati halkasi, hayran kitlesi nasil yorumlanmalidir? Gezi Parki olaylarinda bas aktör olan, 15 Temmuz FETÖ darbe tesebbüsünün öncesi ve sonrasinda karanlik iliskiler agi içinde bulunan bir suçlunun avukati kesilen siyasetçiler ihanete destek çiktiklarini ne zaman göreceklerdir? Adliye binalarinin önünde nefretlerini kusanlar Soros’un kuklalari, zalimlerin Truva atlaridir. Bunlar ne adalet bilirler, ne hukuk tanirlar, ne de milli ve manevi degerlere saygi duyarlar” açiklamalarinda bulundu.

(Mevlüt Isli - Ibrahim Çakmak - IHA)
Kaynak: İHA