Babannenin Torununa Yillarca Yaptigi Kiyafetler Sergilendi

Kayseri’de emekli Resim Ögretmeni Fahire Güngör’ün torunu Aydan için yillardir kendi el isiyle yaptigi kiyafetler sergilendi.

Babannenin Torununa Yillarca Yaptigi Kiyafetler Sergilendi
Emekli Resim Ögretmeni Fahire Güngör’ün, torunu Aydan’in kullanmasi için 5 yil boyunca kendi el isiyle yaptigi kiyafetler gelini Nuran Aydin Güngör tarafindan düzenlenen sergiyle meraklilarina sunuldu. Yillarin verdigi birikimleri yaptigi eserlere yansitmaya çalistigini ifade eden Fahire Güngör; "Emeklilik dönemimde torunumun gelecegini haber aldigimdan beri çalismalarimi sürdürüyorum. Asagi yukari 5 yildir torunum için bir seyler üretmeye çalisiyorum. Yillarin verdigi birikimleri yaptigim eserlere yansitmaya çalistim. El örgüleri, kazaklar, yelekler, hirkalar, pantolonlar, elbiseler yaparak torunumu büyük bir zevkle giydirmeye çalistim. Bunlarin büyük yüzde 99’u elle dikilmis seyler. Makine kullanmadim, tamamen el isidir. Evdeki bazi ürünleri degerlendirmeye çalistim" dedi.

Kendisi de Kendisi de Resim Ögretmeni olan Aydan’in annesi Nuran Aydin Güngör de; "Kayinvalideme böyle bir sergi açmak ve onun yaptigi islerden dolayi tesekkürlerimle onurlandirmak için böyle bir plan yaptim" diyerek duygularini paylasti.

Ögretmenevi’ndeki ’Fahire Güngör’ün Aydan Koleksiyonu Sergisi’ Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay’in da katilimiyla açildi. Sergiye katilanlara; Istiklal Özel Egitim Meslek Okulu Yiyecek Içecek Hizmetleri Atölyesi ögrencilerinin yaptigi gilaburulu bayram sekeri ve gilaburulu çig köfte ikram edildi.
Kaynak: İHA