Atletizm Günü Coskuyla Kutlandi

Erzurum’da Dünya Atletizm Günü’nde çocuk etkinlikleri yapildi. Atletizm Tartan Pisti’nde yapilan etkinlikte çocuklar eglenceli anlar yasadi. Etkinlikte ‘Atla-At-Kos’ ve ‘Kosabiliyorken Kos’ pankartlariyla minik çocuklara atletizm tanitildi.

Atletizm Günü Coskuyla Kutlandi
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen ’Kosabiliyorken Kos’ projesi, Dünya Atletizm Günü (World Athletics Day) 81 ilde kutlandi. 9-10 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilen kutlamalar çerçevesinde Erzurum’da çocuk etkinlikleri yapildi. Atletizm Tartan Pisti’nde yapilan etkinlikte çocuklar eglenceli anlar yasadi. Uluslararasi bir etkinlik olan Dünya Atletizm Günü (World Athletics Kids Day) kutlamalari Türkiye’de tüm illerde Gençlik ve Spor Il Müdürlükleri araciligi ile gerçeklestirildi.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, “Atletizm spor dalinin bilinilirliginin arttirilmasi, okul çagindaki çocuklarin ders disi zamanlarinda spor yapma becerilerinin gelistirmesi, bilgisayar basinda ve duragan geçen yasam döngülerine fiziksel hareketlilik getirilmesi amaciyla ilimizde etkinlikler düzenledik. Etkinliklerde 4-11 yas grubu sporcular, antrenörler ile beden egitimi ögretmenleri yer aldi. Dünya Atletizm Gününde hareketli yasama dikkat çektik” diye konustu.

Oldukça eglenceli geçen etkinlikte Erzurum GSIM tarafindan çocuklara ikramda bulunuldu. Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, Yakutiye Ilçe Müdürü Suat Yilmaz, Sicil Lisans Sube Müdürü Hakan Kaya, Kocatepe Ilkokulu Müdürü Zafer Telek, Atletizm Il Temsilcisi Fesih Dogan, antrenörler ve diger davetliler tarafindan etkinlige katilan ögrencilere katilim belgesi verildi.

Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, etkinlige katilan ögrencileri kutlarken, okul yöneticilerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA