Aracinda Taranan Gencin Ölümünde Tiktok Iddiasi

Gaziantep’te 5 gün önce araci taranarak öldürülen 22 yasindaki Emirhan Nur’un Tiktok fenomeni oldugu ortaya çikti. Cinayetin Nur’un Tiktok’tan kazandigi parayi zanlilara vermedigi için islendigini iddia eden Avukat Ramazan Hakan Urul, cinayeti isleyen 4 zanlinin Suriye’ye kaçmaya çalistigini söyledi.

Aracinda Taranan Gencin Ölümünde Tiktok Iddiasi
Olay, merkez Sehitkamil ilçesine bagli kirsal Bilek Mahallesi yakinlarinda bulunan daglik arazide 5 Mayis sabahi yasandi. Iddiaya göre, bölgedeki bag evinde kalan evli ve üç çocuk babasi 22 yasindaki Emirhan Nur, araciyla bag evinden ayrildiktan sonra ugradigi silahli saldiri sonucu agir yaralanmisti. Olay yerinde hayatini kaybeden Nur’un cenazesi otopsi islemlerinin ardindan defnedilirken jandarma ekipleri ile Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi cinayeti isleyen kisi ya da kisileri yakalamak için sorusturma baslatti.

Cinayetin nedeni Tiktok geliri iddiasi

Cinayetle ilgili sok bir iddiayi paylasan Nur’un ailesinin avukati Ramazan Hakan Urul, Tiktok fenomeni olan Emirhan Nur’un sosyal medyadan elde ettigi geliri zanlilara vermedigi için öldürüldügünü söyledi.

Sosyal medyadan çok ciddi gelire sahip olan Nur’un ve esinin cinayetten önce ciddi tehditler aldigini paylasan Avukat Urul, aranan 4 zanlinin Suriye’ye kaçmaya çalistigini belirtti.



Jandarma 4 süpheliyi ariyor

Ekipler baslatilan sorusturma çerçevesinde Fehime C.’nin cinayet sirasinda bag evinde oldugunu tespit etti. Gözaltina alinan Fehime C.’nin verdigi bilgiler üzerinden cinayeti isleyen zanlilarin kimliklerini tespit eden ekipler, Fehime C.’nin agabeyi Mehmet C., kardesi Kadir C. ile kuzenleri Mehmet C. ve Orhan C. için yakalamak karari çikartti. Jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilen Fehime C., “Kasten adam öldürme” suçlamasiyla tutuklanirken jandarma diger 4 zanliyi yakalamak için çalismalarini sürdürüyor.

Tutuklanan kizdan ilginç ifade: “Evin yerini cinci hoca buldu”

Jandarmada verdigi ifadede Emirhan’in öldürüldügü bag evinin yakininda yasayan bir kisiden ögrendigini söyleyen Fehime C., yürüyerek çiktigi bag evinden otostop yaparak Gaziantep’e geldigini belirtti.

Bir telefoncuya girerek ablasini aradigini ifadesinde aktaran Fehime C., “Taksiye binerek ablamin evine gittim. Eve uzaktan akrabamiz olan Mehmet C. geldi. Bana ‘Biz cinci hocaya gittik. O bize senin kaldigin bag evinin yerini söyledi’ dedi.

Mehmet agabeyim ile kendisinin sabah bag evine gelerek Emirhan’i öldürdügünü söyledi.

Kendi telefonumu ben sifirlamadim. Emirhan sifirlamisti. Görüsmeleri ve telefon içerigini ben silmedim” dedi.



“Cinayeti Tiktok’tan gelen parayi alamadiklari için islemisler”

Feci sekilde öldürülen Nur’un bugüne kadar karakolluk bir olayi olmadigini aktaran Avukat Urul, cinayetin ardindan Emirhan’in kendisi ile esinin uzun süredir tehdit edildigini ögrendiklerini söyledi.

Ögrendikleri bilgilere göre cinayeti isleyen kisilerin Emirhan’in Tiktok’tan elde ettigi gelire göz koyduklarini aktaran Urul, “Tiktok fenomeni oldugu için sosyal medyadan ciddi bir geliri var. Cinayetin gerçeklestigi yer ve gerçeklesme sekline bakarsak eger bu cinayetin büyük bir titizlikle planlandigini görüyoruz. Cinayetin gerçeklestigi yerde hiçbir kamera yok. Gözden uzakta tenha bir yer. Cinayet esnasinda Emirhan’in araci keles diye tabir edilen AK-47 ile taraniyor. Olayin ardindan o gün bag evinde bulunan Fehime isimli sahis tutuklandi. Onun verdigi beyanlar üzerinden Fehime’nin agabeyi ve kuzenlerinin o gün olay yerinde olduklarini ve olay yerinden Fehime ile birlikte kaçtiklari ortaya çikti. Fehime’nin telefonundaki verilerde olayin ardindan temizleniyor. O gün cinayet zanlilarini Fehime olay yerine çagiriyor. Fehime’nin agabeyi ve kuzenleri her yerde araniyor. Suanda zanlilarin Suriye’ye kaçma endisesi ve ihmali üzerinde duruluyor” seklinde konustu.



“Bag evindeki kizi o istedigi için götürüyor”

Oglunun öldürülmesinin ardindan büyük sok yasayan anne Hatice Nur ise Emirhan’in çok mutlu bir evliligi oldugunu söyledi.

Bag evine önceden hirsiz girmesinden dolayi sik sik gittigini aktaran Nur, “Çocuklari bana babalarini soruyor. Esi su an kafayi yemis durumda. Çocuklari sürekli agliyor. Emirhan benim ilk göz agrimdi. Onunla arkadas gibiydik. Her seyimizi birbirimize anlatirdik. Bizim simdiye kadar herhangi bir düsmanimiz falan olmadi. Bag evinde bulunan kizi onun istegiyle oraya götürüyor. Kiz ogluma ‘Ailem bana siddet uyguluyor. Bana yardim et’ diyor. Emirhan’da onu alip bag evine götürüyor. Emirhan da onu birakip geliyor. Sadece o öldügü gün oraya gidiyor. Ben önce Allah’a sonra adalete güveniyorum. Kani yerde kalmasin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA