Almanya'da Bulamadigi Sifayi Tekden'de Buldu

Almanya’da hastaligina tedavi bulunamayan gurbetçi, Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde yüzde 99 oraninda kritik darligi olan asiri dönüslü damari açilarak sagligina kavustu.

Almanya'da Bulamadigi Sifayi Tekden'de Buldu


Almanya’da yasayan ve daha öncesinden iki kere anjiyo olan 76 yasindaki Ali Ihsan Bacak, devam eden gögüs agrisi sonrasi doktor doktor gezerek sifa aradi. Almanya’da aldigi olumsuz cevaplar sonrasi arastirmalara baslayan Bacak, Özel Denizli Tekden Hastanesi’nin basarilarini duyarak Denizli’ye geldi. Kardiyoloji doktoru Uz. Dr. Mustafa Demir tarafindan muayenesi yapilan Bacak’in asiri dönüslü bir sag damari oldugu ve damarin orta tarafinda yüzde 99 civarinda kritik bir darlik oldugu saptandi. Yaklasik 1 saatlik islemle hastanin damari basari ile açildi.

“Türk tibbindaki ilerlemelerle birlikte ülkemize yurtdisindan çok fazla hasta tedavi olmak için geliyor”

Damarin orta tarafinda kritik bir darlik oldugundan bahseden Özel Denizli Tekden Hastanesi Kardiyoloji uzmani Dr. Mustafa Demir, “76 yasindaki hastamiz Ali Ihsan Bacak Almanya’dan tedavi olmak için bize basvurdu. Son iki yil içinde biri Almanya’da biri Türkiye’de olmak üzere iki kere anjiyo olmus. Fakat hastamizin damarlari açilamamis. Devam eden gögüs agrisindan dolayi arastirarak tedavi olmak için Türkiye’ye hastanemize gelmis. Hastadan eski anjiyo görüntülerini aldik. Görüntülerde asiri dönüslü bir sag damar oldugunu ve damarin orta tarafinda yüzde 95-99 civarinda kritik bir darlik oldugunu saptadik. Damarinin asiri dönüslü olmasindan dolayi stentinin ilerletilemedigini ve islemin basarisiz oldugunu gözlemledik. Hastamiza tikanan bu damari anjiyo ile açabilecegimizi söyledik. Islemde özel bir katater kullandik. Aslinda bizim de ilk defa yaptigimiz bir islemdi. Sol sistemde kullandigimiz bir katateri biraz modifiye ederek, sag damara oturttuk. Ardindan bu asiri dönüslü damara özel bir tel göndererek damari düzlestirdik. Ve dönüslü bölgeye stenti gönderebildik. Yaklasik 1 saatlik islemle hastamizin damarini basari ile açtik. Tedbir amaçli bir gün hastanemizde gözlem altinda tuttuk” seklinde bilgi verdi.

“Tekden Hastanesi olarak yurtdisindan gelen hastalarimiza sifa oluyoruz”

Ali Ihsan Amcayi saglikli bir sekilde Almanya’ya ugurladiklarindan bahseden Dr. Mustafa Demir, “Eskiden tedavi olmak için yurtdisina giden çok fazla hastamiz vardi. Ancak artik ülkemizde tibbin çok fazla gelismesi hem de hekimlerimizin daha özverili olmasindan dolayi artik tersi bir durum var. Almanya’da ya da Avrupa’da tedavi olamayip ülkemize gelen çok fazla hasta var. Tekden Hastanesi olarak yurtdisindan gelen hastalarimiza da sifa olmaktan dolayi mutluyuz. Yurtdisindan gelerek bizi tercih eden Ali Ihsan amcamizi da saglikli bir sekilde Almanya’ya ugurladik” seklinde konustu.



“Almanya’da bulamadigim sifayi Denizli Tekden Hastanesi’nde buldum”

Almanya’da hastaligina çözüm bulamayinca tavsiye üzerine Tekden Hastanesi’ne basvuran 76 yasindaki Ali Ihsan Bacak, “Almanya’da tedavi olmak için doktora gittim. Ama çözüm bulamadim. Damarlarim tikanmis, açamadilar. Ameliyat olman lazim dediler. Riskli bir ameliyat oldugu için Almanya’da yapmadilar. Ben de Türkiye’ye gelip tedavi olmaya karar verdim. Bir arkadasimin tavsiyesi üzerine Denizli Tekden Hastanesi’ne Kardiyoloji doktoru Mustafa Demir ‘e geldim. Damarlarimin tikali oldugunu ve anjiyo olmam gerektigini söyledi.

Doktorumun sayesinde iki tane damarima stent koyuldu ve damarlarim açildi. Tekden Hastanesi yönetimine, doktoruma, evimde gibi hissettiren hemsirelere çok tesekkür ederim. Iyi ki Türkiye’ye Tekden Hastanesi’ne tedavi olmak için gelmisim. Su an gayet iyiyim. Benim gibi kalp hastaligi olanlara tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: İHA