Alanya'da Engelsiz Festival Hazirliklari

Engelliler haftasinda düzenlenecek olan Engelsiz Kent Alanya Festivaline vatandaslari davet eden Baskan Yücel, “Engelli kardeslerimizin Alanya’da hiçbir engelle karsilasmadan huzurla mutlulukla yasayabilmesi bizim en büyük gayemizdir” dedi.

Alanya'da Engelsiz Festival Hazirliklari
Alanya Belediyesi Mayis ayi meclis toplantisi, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclisin açilisinda konusan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, mayis ayina iliskin önemli gün ve haftalara degindi. Alanya Belediyesi’nin 10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ni düzenlenecek bir festival ile renklendireceklerini belirterek, “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeslerimizin Alanya’da hiçbir engelle karsilasmadan huzurla mutlulukla yasayabilmesi bizim en büyük gayemizdir” dedi.

“Engelsiz bir kent olusturmak istiyoruz”

Bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Baskan Yücel, “15 Mayis Pazar Günü Iskele Selale Meydani’nda, kentimizde engelli bireylerle ilgili çalisma yapan resmi ve özel kurum ve kuruluslarin katilimiyla Engelsiz Kent Alanya Festivalini gerçeklestirecegiz. Açilisi saat 17.00’de gerçeklestirecegimiz etkinligimize meclis üyelerimizi ve tüm Alanya halkini davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin enerjisi Alanya’da konusulacak”

Baskan Yücel, Alanya Belediyesi’nin de 2021 yilinda üye oldugu Enerji Kentler Birligi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarinin dogru yönetilmesi ve kent ölçeginde enerji verimligi ve tasarruf potansiyelinin arttirilmasi hedefiyle Alanya’da bir çalistay gerçeklestirecegini belirtti.

Baskan Yücel, “Kentimiz, 11-12 Mayis tarihlerinde NoxInn Otel’de 2 gün sürecek olan ‘Belediyeler Için Enerji ve Iklim Egitimleri Çalistayi’na ev sahipligi yapacak. Etkinlige tüm meclis üyelerimizi davet ediyorum” diye konustu.

20. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivali 27-29 Mayis’ta

“2 yildir pandemi nedeniyle gerçeklestiremedigimiz, halkimizin ve bizlerin özlemle bekledigi 20. Alanya Uluslararasi Turizm ve Sanat Festivalimizi 27-29 Mayis tarihlerinde gerçeklestirecegiz” diyen Baskan Yücel, “Temasi Alanya Mutfagi ve yöresel lezzetlerimiz olan festivalimiz Yörük Göçü ile baslayacak ve her gün aksam ücretsiz halk konserleri ile devam edecektir. Simdiden meclis üyelerimizi ve tüm halkimizi festivalimize davet ediyorum” ifadelerini kullandi. Konusmalarin ardindan gündem maddeleri de okunup oylanmasiyla meclis oturumu sona erdi.
Kaynak: İHA