Afyonkarahisar'da Düzenlenen Festivalde Engelli Bireyler Gönüllerince Eglendi

Afyonkarahisar’da düzenlenen festivalde engelli bireyler gönüllerince eglenerek; “Biz de hayatin içindeyiz” mesaji verdi

Afyonkarahisar'da Düzenlenen Festivalde Engelli Bireyler Gönüllerince Eglendi
Afyonkarahisar’da Engelliler Haftasi kutlamalari çerçevesinde, her yil geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali bu yil yine büyük bir katilim ve coskuyla kutlandi. Vali Gökmen Çiçek, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, diger protokol üyeleri ve engelli bireylerin katildigi festival kortej yürüyüsle basladi.

Anit Park önünden baslayan yürüyüs Ordu Bulvari üzerinden devam ederek Zafer Meydani’na sona erdi. Meydanda devam eden festivalde engelli bireyler tarafindan hazirlanan halk oyunlari festivale renk katarken söylenen sarkilar da katilimcilari eglendirdi.

Programda konusan Vali Gökmen Çiçek, tüm engelli bireylerin her zaman yanlarinda ve destekçisi olduklarini kaydederek “O kadar güzel ki sizlerle (engelli bireyler) beraber olmak. Hayatin bütün kosusturmalari içerisinde bizler hayatinizi kolaylastirmak yerine bazen zorlastirsak da sizler hiçbir zaman mücadeleyi birakmadan hayatin bütün zorluklarina bütün çilelerine sabirla azimle mücadele ediyorsunuz. Aileleriniz sizleri gözlerinden sakiniyor, hem sizler onlari sevindirmek için bir mücadele içindesiniz. Bizler sizleri görünce sizlerden moral buluyoruz. Sizlerin bize bakislarinizla tekrardan güç buluyoruz. Aslinda tam hayati istediginiz gibi kolaylastirmista degiliz. Buna ragmen bize öyle hos görüyle bakiyorsunuz ki ufacik bir sey yaptigimizda öyle tesekkür ediyorsunuz ki insan bunun karsisinda eziliyor ve biraz daha çalisma azmi buluyor. Insallah sizler için hayati Afyonkarahisar’da çok daha fazla kolaylastiracagiz.” dedi.

Konusmalarin ardindan yöresel ürünlerin satisinin yapildigi standin açilis yapilmasi ile festival sona erdi.
Kaynak: İHA