15 Yilldir Gözü Gibi Baktigi Esegine Aylar Sonra Kavustu

Denizli’nin Çal ilçesinde saglik sorunlari nedeniyle 15 yildir gözü gibi baktigi eseginden ayrilmak zorunda kalan yasli kadin, hem sagligina hem de esegine kavusmanin mutlulugunu yasiyor. Yakinlarinin “Bu esekten kurtul” dedigi kadin, “Yillardir benim yükümü çeken esegimden ayrilmamak istiyorum” diyerek, 8 ay aradan sonra mutluluk tablosunu olusturdu.

15 Yilldir Gözü Gibi Baktigi Esegine Aylar Sonra Kavustu


Asagiseyit Mahallesi’nde yasli annesi Bani Halci ile oturan Duriye Halci, geçtigimiz Eylül ayinda rahatsizlandi. Hem annesinin hem de kendi tedavisini yaptirmak için Denizli’ye kardeslerinin yanina gitmek zorunda kaldi. Yillarca yükünü çeken esek ise, yalniz kalacakti. Yakinlari, “Bu esekten kurtul. Ya sat ya da köpegi olanlara ver, etini köpekler yesin” teklifinde bulundu. Duriye Halci ise, “Bu esek benim yillarca yükümü çekti. Su anda bag, bahçe isleri yapmiyorum ama geçmiste bana çok yardimci olan esegimi de satmam, etini köpeklere yedirmem” diyerek gözyasi döktü. Belediye ekiplerine Asagiseyit Mahallesi’ndeki esegi aldirtan Halci, Akkent mahallesinde büyükbas hayvan çiftligi olan bir çiftlige gönderdi. 20’li yaslarda olan esek, çiftlikte 8 ay boyunca oldukça iyi bakildi.

“Iki kisilik ailemin yillarca yükünü çekti”

Annesi ile kendisinin saglik sorunlari nedeniyle yapilan tedavileri sona eren Duriye Halci, geçtigimiz günlerde Çal’a geldi ve tekrar köyüne giderek belediyeden esegini istedi. Belediye görevlileri, Akkent’teki çiftlikten esegi alarak, Asagiseyit’e götürüp sahibine teslim etti. Esegine kavusmanin mutlulugunu yasayan Halci, “Allah yardimci olan herkesten razi olsun. Esegim için belediyeden yardim istedigim, duyarsiz kalmadi. Esegin bakimini üstlenen çiftlik sahibine de tesekkür ederim, Allah razi olsun. Bu hayvan iki kisilik ailemin yillarca yükünü çekti. Isim bitti diyerek, ölmesine ya da satilmasina göz yumamazdim” diyerek, duygularini anlatti.
Kaynak: İHA