Magazalar Sokaga Tasti, Kasalarda Uzun Kuyruklar Olustu

Aksaray’da bayram alisverisini son güne birakan vatandaslar için magazalar reyonlarini sokaklara açarken, indirimli fiyatlarla kiyafet alan vatandaslar kasalarda kuyruk olusturdu.

Magazalar Sokaga Tasti, Kasalarda Uzun Kuyruklar Olustu
Aksaray’da 2 yillik pandemi sürecinin ardindan tekrar Ramazan Bayramini kutlayacak olan vatandaslar alisveris için sokaklara akin etti. Bayram alisverisini son güne birakan vatandaslar için ürün fiyatlarinda indirime giden magazalar arife günü dolayisiyla sokaklara tezgah açti. Kapali Çarsi, Semsiyeli Sokak ve Ankara Caddesi’nde alisveris yogunlugu yasandi. Magazalarin bulundugu sokaklarda ve reyonlarinda yogunluk yasanirken, magazalarin kasalarinda kuyruklar olustu. Vatandaslarin alisverise olan yogunlugu esnafin yüzünü de güldürdü.

Arife günü nedeniyle sabahin erken saatlerinden baslayan yogunlugu yasadiklarini belirten esnaf Aysegül Dedeoglu (24), “2 yilin ardindan çok yogun bir Ramazan ayi geçiriyoruz. Su anda sabah saatlerinde baslayan satislarimiz gün içerisinde de yogunlukla devam ediyor. Ilerleyen saatlerde de bu sekilde devam etmesini umuyoruz. 2 yilin ardindan vatandaslarimiz kendilerini akin akin sokaklara attilar. Arifeden dolayi bayram alisverisini son dakikaya birakan insanlar su an sokaklarda coskuyla alisveris yapiyorlar. Alisverisini yapanlar bayramin gelmesini bekliyorlar” dedi.

Bir baska esnaf Ibrahim Söylemez (40) ise, “Sükürler olsun bir Ramazan Bayramina daha kavustuk. Sabah açtigimizdan beri arife aksamina kadar, gecesine kadar, insallah kapatana kadar güzel isler diliyoruz. Insallah korona virüssüz bir bayram geçirmek dilegiyle herkese iyi bayramlar diliyoruz. Esnaf arkadaslarimiza bol bereketli kazançlar diliyoruz. Biz bunu salginin kalkmasindan dolayi ortadan ona bagliyoruz. Islerimiz insallah bu geceye çok güzel olacak” diye konustu.

Indirimli fiyatlardan memnun olarak alisverise çiktigini belirten Sevil Sevinç (45) de, “2 yildir pandemiden dolayi bayram kutlayamadigimiz için insallah bu sene eski bayramlarimiza kavustuk. Onun mutlulugunu yasiyoruz. Hep beraber yogun çalistigimiz için alisverise çikamamistik daha önceden, bugün alisverise çiktik. Fiyatlar çok güzel indirime de girmisler bayram dolayisiyla herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA