Mardin Valisi Vali Demirtas Ögrencilerle Iftarda Bir Araya Geldi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Türk ve yabanci uyruklu ögrencilerle iftar programinda bir araya geldi.

Mardin Valisi Vali Demirtas Ögrencilerle Iftarda Bir Araya Geldi
Milli Egitim Bakanligi ile AB Türkiye Delegasyonu arasinda yürütülen Suriyeli Çocuklarin Türk Egitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) bünyesinde Mardin’de bulunan yabanci uyruklu ögrencilere yönelik Milli Egitim Müdürlügü, tarafindan ramazan ayi dolayisiyla bir otelde toplu iftar programi düzenlendi.

Dünyada Suriyeli mültecilere ilk kapilarini açan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti devleti oldugunu vurgulayan Vali Demirtas, “Yaklasik 3 milyon 700 bin Suriyeli kardesimizi ülkemizde barindiriyoruz, egitimlerini veriyoruz, istihdami alanlari açiyoruz. Kendi evimizi, is yerimizi onlara açtik. Onlar açisinda da zorlu bir süreci hep birlikte atlattik. Egitim alaninda çocuklariniza ciddi anlamda egitimler veriyoruz. Kendi çocuklarimizin okullarinda, siniflarinda sizin çocuklariniz çok rahat sekilde basta Cumhurbaskanimizin destekleri olmak üzere devletimizin imkanlariyla egitimlerini görüyorlar. Bizler hem okullarimizi, evlerimizi, is yerlerimizi hem de gönül kapilarimizi sizlere açtik. Suriyeli kardeslerimizle olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Sikintiniz, problemleriniz olursa kapilarimiz sizlere 24 saat açiktir” dedi.

Düzenlenen programda davetliler ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydugunu belirten Il Milli Egitim Müdürü Murat Demir ise konusmasinda ’PIKTES Projesine’ deginerek proje bünyesinde 2021-2022 egitim ögretim yili içinde ögrencilere verilen destekler hakkinda bilgiler verdi.

Programa Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Murat Demir, Il Müftüsü Ali Hayri Çelik, sube müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve velileri katildi.

Kaynak: İHA