BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi 'HDP Kapatilmalidir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, PKK’nin sözcüsü olan HDP’nin Anayasaya göre yüzde yüz kapatilmasi gerektigini söyledi. Destici, "Kemal Kiliçdaroglu, HDP es baskanlariyla görüstügünde bir sorsa Semra Güzel nerede diye. Gelsin yargiya teslim olsun ama biliyoruz ki o solugu Kandil’de aldi" dedi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi 'HDP Kapatilmalidir'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin ilçe kongrelerini gerçeklestirmek üzere Trabzon’a geldi. Ilk olarak Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bir is yerinin açilisina katilan Destici, daha sonra partisinin Yomra ilçe binasinin açilisini gerçeklestirdi. Burada horonlarla karsilanan Destici, daha sonra ekibe katilarak onlara eslik etti ve horon oynadi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, daha sonra Arsin ilçesine geçerek burada partisinin ilçe kongresini katilarak açiklamalarda bulundu.

Milletin milli gelirinin yok olmasina sebep olan bir terör örgütüyle karsi karsiya olduklarini belirten Destici, "Bu örgütün tek basina bir sey yapmasi Türkiye’ye kafa tutmasi bu kadar yil mücadeleyi sürdürmesi mümkün olabilir mi, olamaz. Ama bunu destekleyenler var. Amerika’sindan, Israil’ine, Avrupa Birligine dünya devletlerin pek çogu destekliyor ve desteklemeye devam ediyor. Bunu anliyoruz. Emperyalistler, kapitalistler destekler çünkü Türkiye’nin güçlenmesini istemezler, Türkiye güçlenirse, Türkiye’nin bölgesinde ve Islam dünyasinda zülüm yapamazlar. Isgal yapamazlar, istedikleri gibi sömüremezler bunu anliyoruz düsmanimizi taniyoruz. Düsmanimizi biliyoruz lakin bizim anlamadigimiz konu su, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan sözde bir siyasi parti onun milletvekilleri nasil destekler, nasil onun sözcülügünü yapar biz onu anlamiyoruz ve onu ret ediyoruz. Türk devletinin bütün imkanlarindan yararlanacak sonra dönüp PKK’nin sözcülügünü yapacaksin. Bu kahpeliktir, hainliktir" ifadelerini kullandi.

Anayasa Mahkemesi’nde PKK’nin sözcülügünü yapan HDP ile ilgili kapatma davasi bulundugunu hatirlatan Destici, "Anayasaya göre yüzde yüz kapatilmalidir ve kapatilacaktir insallah bunu bekliyoruz. HDP’de bir kenara koyuyorum. O da PKK’nin sözcüsü ama daha çok anlamakta zorluk çektigimiz bir sey var. Bazi siyasi partileri anlamakta zorluk çekiyoruz. Basta Ana muhalefet CHP olmak üzere PKK ile direk olmasa da HDP üzerinden dolayli olarak iliski kurmalari ve onlara mehsuriyet kazandirma çabalaridir. Türkiye’de hangi siyasi parti olur ise olsun PKK’nin siyasi uzantisi HDP ile isbirligi yapmamalidir. yapamamalidir. PKK ne ise HDP odur. Kimse bizi aldatmaya kalkmasin bu millit saf degil gerçegi görüyor. Millet Ittifaki HDP ile görüsüyorsa bu ayan-beyan PKK ile görüsüyor demektir. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, HDP’nin basinda bulunan Mithat Sancar veya Pervin Buldan ile görüstügü zaman aslinda kiminle görüsmüs olur. Duran Kalkan’la, Murat Karayilanla görüsmüs olur. Kandille görüsmüs olur. PKK ile görüsmüs olur. Ha meclisteki kara çiyan, ha Kandil’deki Karayilan. HDP, PKK’nin partisidir. Dolaysiyla bütün siyasi partilerin buna ortak bir durus sergilemesi gerekir" diye konustu.



"Kiliçdaroglu, Semra Güzel nerede diye bir sorsan"

Destici, konusmasinda Kiliçdaroglu’na yönelik elestirilerini sürdürerek, "En son sözde Diyarbakir Milletvekili terör örgütü üyesiyle birlikte yasadigi fotograflarla birlikte olduklari ortaya çikmis. Kandil’den gelmis milletvekili siralarina oturmus. Bu fotograflar ortaya çikinca dokunulmazligi kaldirildi ve yargiya gönderildi. Bir anda kayip ve ortada yok. Kiliçdaroglu, HDP es baskanlariyla görüstügü zaman bir sorsa bu Semra Güzel nerede diye? Sorsun ögrenelim, gelsin teslim olsun yargiya ama biliyoruz ki solugu Kandil’de aldi. Nereden geldiyse oraya gitti. Bunlarin pek çogu böyle. Ya fotografi çikmayanlar bunlari nereye koyacagiz. Onun için terörle arasina mesafe koymadigi sürece kapatilmalidir. Bizim milletimiz mecliste terörist istemiyor" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA