Uçaklardan Parasütlerle Saman Çuvallari, Insan Maketleri Atarak Düsmani Yanilttilar

Kibris Baris Harekâtinda gazi olan 70 yasindaki Ömer Dogan, Rum askerleriyle sicak temasta bulundugu anlari aradan geçen 48 yila ragmen ilk günkü haliyle hatirladigini söyledi. Dogan, “Uçaklardan parasütlerle saman çuvallari, insan maketleri atarak düsman yaniltildi” dedi.

Uçaklardan Parasütlerle Saman Çuvallari, Insan Maketleri Atarak Düsmani Yanilttilar
Savasin ön saflarinda yer aldigini dile getiren Dogan, savasin zor bir süreç oldugunu söyleyerek, "Biz savasi yasadik, son anina kadar yasadik. Insallah böylesi olaylara, savaslara ülkemiz maruz kalmaz" dedi.

O dönem düsman askerlerinin yerini belirlemek için uçaklardan parasütlerle saman çuvallari, insan maketleri atarak farkli bir savas taktigi izlediklerini belirten Dogan, savas sonunda basarili olduklarini gururla dile getirdi. Birinci harekâtta denizden yüzerek, ates ederek sahile çiktiklarini vurgulayan Dogan, 2’nci harekatta ise Besparmak Daglarinin etrafini çevreleyerek düsman askerlerle savastiklarini belirtti.

"Biz hiçbir zaman Türk askeri olarak kötülük yapmadik, düsman askerleri 40 günlük bebege bile acimamislar"

En iyi savas taktigi ve teknigiyle cesurca savastiklarini, sivillere zarar vermeden savas kazandiklarini ifade eden Dogan, "Türk askeri olarak hiçbir zaman kötülük yapmadik fakat onlar 40 günlük bebege küvette tonlarca mermi sikmislar, sonradan gittigimde de gördüm hala daha kanlari duruyor. Kaçtilar sonradan askerler, cesaretleri yoktu, bize karsi direnecek güçleri de yoktu. Biz en iyi sekilde savas taktigini uygulayarak, su andaki Kuzey Kibris bölgesini Türk yurdu olarak topraklarimiza kattik. Zaten tarihte Kibris’in hepsi Türk yurduydu su anda da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti devleti olarak mevcut" diye konustu.

Savasa iliskin anilarini anlatirken duygulanan Dogan, "Türk askerinin silahi güçlü olsun, karni doysun dünyaya karsi koyar, buna hiçbir güç dayanamaz" dedi.

"Ölürsek sehit, kalirsak gazi zihniyetinde olan bir milletiz"

Mermilerin yagmur gibi yagdigini yine de mermilere ragmen korkmayarak savastiklarini söyleyen Dogan, "Gemiden sahile çiktigimizda mermiler leblebi gibi basimizdan asagi yagiyordu, sehit olanlar da oldu yine de Mehmetçik elinde tüfegiyle beraber o mermilere kosarak gidiyordu. Bizdeki yapi ölürsen sehit, kalirsan gazi. Bu zihniyetle her güce karsi koyariz" dedi.

Kucaginda arkadasinin sehit düstügünü vurgulayan Dogan, "Savas gerçekten zor bir olay, kucagimda ölen arkadasim da oldu sehit düsen, Allah hiçbir millete savas yüzü göstermesin, gururluyum onurluyum sunu da söyleyeyim 70 yasindayim ben askere alsinlar yine giderim, hiç çekinmem" seklinde konustu.

"Ölüme sarki, türkü söyleyerek gidenleri görüyordum, duygulanmamak elde degil"

Hatiralarini anlatmaya devam eden Dogan, bir asker arkadasinin ayaginin savasta koptugunu, ayagi olmamasina ragmen sarkilar türküler söyleyerek savastiklarini belirterek, "Bizim Mehmet’in ayagi kopmus, atletini çikarmis dizden baglamis, bir ucunu da agacin dalina baglamis, basinin altina da tasi koymus, ellerini arkadan baglamis sarki, türkü söylüyor. Sarkiyla, türküyle ölüme gidenleri görünce insanin duygulanmamasi, aglamamasi elde degil. Yani sunu diyorum, Mehmetçigin kimse önünde duramaz. Allah adina savasiyor, sehitlik, gazilik mertebesi için savasiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA