Hizan'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi

BITLIS – Bitlis’in Hizan ilçesinde bagimlilikla mücadele kararlari dogrultusunda ’Ben olsaydim’ temali çalistay yapildi.

Hizan'da 'Ben Olsaydim' Temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Yapildi
Hizan Kültür Merkezinde yapilan çalistaya, ilçede bulunan kurum amirleri ve ögretmenler katildi.

Toplantida, Hizan Ilçe Saglik Müdürü Doktor Zübeyde Özdemir ile Doktor Zeynep Korkmaz tarafindan uyusturucu, alkol, tütün, davranissal bagimlilik konularina yönelik genel durum ve degerlendirmeleri slaytlar esliginde verildi.

Çagin vebasi nedir diye sorulacak olursa edindikleri bilgiye göre rahatlikla bagimliliklardir diyebilecegini söyleyen Ilçe Saglik Müdürü Zübeyde Özdemir, Bagimliligi bizim için bu kadar önemli hale getiren sey 7’den 70’e herkesi etkiliyor olmasidir. Özellikle genç nesil üzerindeki olumsuz etkilerine bakildiginda, gelecegimizin mimari olarak gördügümüz gençlerin nasil tüketildigini ve ayni zamanda hepimizin geleceginin de nasil ciddi bir tehditle karsi karsiya kaldigini söyleyebiliriz. Alkol, uyusturucu, tütün kullanimi ile ilgili bagimliliklari yaninda davranissal bagimliliklar da ciddi olarak ele alinmasi gereken konular arasina girmistir. Özellikle teknoloji çaginin getirmis oldugu olumlu etkilenmelerin yaninda bilinçsizce kullanimin yasattigi ruhsal harabiyet görmezden gelemeyecegimiz kadar büyüktür. Ben olsaydim ne yapardim siariyla çiktigimiz bu yolda, ne yapabilirizin cevabini ariyoruz. Ilçemizde yapilan bu çalistayda sunulan çözüm önerileri raporlanarak Bagimlilikla Mücadele Surasi’na sunulacaktir. Çalistay sonucunda ortaya çikacak çözümlerin Bagimlilikla Mücadelede olumlu bir ilerleme saglayacagina inaniyor, ilçemize, ilimize ve ülkemize yararli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Çalistayin ikinci kisminda ise, bagimlilikla mücadele çerçevesinde sorunlarin tespitin yapilmasi, önleyici tedbirler çerçevesinde kurum ve kuruluslarin alanlarina yönelik tamamlayici faaliyetlerin belirlenmesi, riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgeler yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalismalarin belirlenmesi oldu.

Öte yandan katilimcilarin tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak ’Ben olsaydim’ yaklasimi ile çözüm önerileri dinlenip not edildi.
Kaynak: İHA