Osmaniye'de Sehit Aileleri Ve Gazilere Onur Yemegi

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, sehit aileleri ve gaziler ile iftar yemeginde bir araya geldi.

Osmaniye'de Sehit Aileleri Ve Gazilere Onur Yemegi
Vali Erdinç Yilmaz, Ramazan ayi münasebetiyle düzenlenen iftar yemeginde sehit aileleri, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslanan yemekte konusan Vali Yilmaz, sehitlerin ailelerine ve gazilere sahip çikmanin boyun borcu oldugunu söyledi.



Konusmasinin devaminda “Bu topraklarda özgür ve bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti olarak yasiyorsak, bedelini binlerce vatan evladi ödedigi içindir” diyen Vali Yilmaz, sözlerine söyle devam etti:

“Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizler hayatinizdaki en degerliniz evlatlarinizi, eslerinizi, çocuklarinizi, kardeslerinizi bu vatan ugruna sehit verdiniz. Bundan daha büyük bir fedakarlik yoktur. Hepsine devlet ve millet olarak sükran borçluyuz. Biliyoruz ki bu topraklarda özgür ve bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti olarak yasiyorsak, her sabah pencereden disari baktigimizda günesin dogusuna sahitlik edebiliyorsak, bedelini binlerce vatan evladi ödedigi içindir. Vatanimizi bir toprak parçasi olarak asla göremeyiz. Çünkü vatan bütün kutsal degerlerimizin toplandigi yerdir. Geleneklerimizi ve manevi degerlerimizi yasadigimiz, nesilden nesile aktardigimiz yuvamizdir. Evlat sevgisi onun kucaginda yasanmis, ilk egitim onunla baslamis, kutlu zaferler onunla senlenmis, ocaklar onun kucaginda tütmüs, aci tatli bütün hatiralarimiz onunla var olmustur. O, bizim için bir okul, bir ana, düsmana karsi savundugumuz bir kale, istirahate çekildigimiz bir huzur evi gibidir. Minaresine çikip ezan okudugumuz camimiz, mektebine gidip meslek edindigimiz yuvamiz, agacina çikip meyve yedigimiz bahçemiz, göklere el kaldirip dua ettigimiz mabedimiz, kisaca canimizdan çok sevdigimiz varligimizdir. Bu mübarek Ramazan vesilesiyle milli ve manevi iklimden aldigimiz heyecan ve bereketle sunu ifade etmeyi de bir görev sayiyorum. Sizler bizim basimizin tacisiniz, sehitlerimizin emanetine ve gazilerimize en iyi sekilde sahip çikmak bizlerin boynunun borcudur. Devletimizin tüm imkânlariyla sizlere en iyi hizmeti verme gayreti içindeyiz. Özellikle de Ramazan ayinda sizleri evlerinizde daha sik ziyaret etmeye çalisiyorum. Her türlü ihtiyaçlarinizin karsilanmasi ve sorunlarinizin giderilmesi hususundaki hassasiyetimi de bilmenizi isterim.”

Programa Vali Erdinç Yilmaz’in yani sira Garnizon Komutani Topçu Albay Hakan Kocabas, Belediye Baskani Kadir Kara, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Tekne, Baro Baskani Ibrahim Halil Yavuzdogan, Vali Yardimcilari Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yilmaz, Il Jandarma Komutani Zafer Tombul, Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus,Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Ali Gizlice, sehit aileleri ile gaziler katildi.

Kaynak: İHA