Miniklerden Geri Dönüsüme Destek Açiklamasi Plastik Siselerden Müzik Aletleri Ürettiler

Ordu’nun Ünye ilçesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Anasinifi ögrencileri ve sinif ögretmenleri gerçeklestirdikleri ‘Düsünerek Dönüstüren Çocuklar’ projesi sayesinde atik malzemeleri müzikal aletlerle geri dönüsüme kazandirdi.

Miniklerden Geri Dönüsüme Destek Açiklamasi Plastik Siselerden Müzik Aletleri Ürettiler
Avrupa’da Romanya basta olmak üzere 11 ortakli ve yüze yakin ögrenciyle gerçeklestiren proje, çocuklara atik malzemelerden geri dönüsüm bilincini kazandirmayi hedefliyor. Kullanilan farkli materyaller sayesinde pet sise, tas, kagit ve iplik gibi malzemeler kullanilarak müzik aletleri olusturulan projeye 17 ögrenci katilim saglarken, velilerde destek çikti.

11 ortakli proje

Projeyi çocuklarla gelistirerek bilinçlendirici oldugunu söyleyen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okul Öncesi Ögretmeni Meryem Durmus, “Projemiz 11 ortakli Avrupa’da Romanya olmak üzere toplamda 11 ögretmenin ve yüze yakin bir ögrencinin katilmis oldugu bir projedir. Bu projemizin adi ‘Düsünerek Dönüstüren Çocuklar’ projesidir. Dört aylik bir süreç içerisinde bizler bu etkinliklerimizi yaptik. Her ay velilerimizle birlikte aile katilimi etkinlikleri yaparak sinifimizda web–2 araçlarimizi kullanarak çocuklarla yapilan etkinliklerimizi oyunlastirarak projemizi tamamladik. Su anki projemizde ise atik materyallerden marakas yapmayi ögrendik. Bunun içinde pet sise kullandik” dedi.



“Velilerimiz geri dönüsüm dersi olmasini istedi”

Proje nedeniyle velilerin okullarda ögrencilere geri dönüsüm dersi verilmesini istediklerini söyleyen Meryem Durmus, “Projeye katilan 17 ögrencimizle projeyi tamamlayarak çocuklarda geri dönüsüm bilincini kazandirmaya yönelik etkinliklerde yaptik. Basarili oldugumuza da inaniyorum. Projemizle ilgili velilerimizden de çok olumlu dönüsler aldik. Hatta velilerimiz bunu ilkokul yillarinda ders olarak çocuklarina verilmesi gerektigini belirttiler. Daha sonraki geri dönüsümle ilgili projelere katilmak istediklerini belirttiler” diye konustu.

Kaynak: İHA