Latin Amerika'da TISAS Rüzgâri Esiyor

Savunma Sanayi alaninda Dogu Karadeniz’in en büyük üreticisi konumunda olan Trabzon Silah Sanayi A.S. (TISAS), bu kez Sili’nin Santiago sehrinde 5-10 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen FIDAE 2022-22. Uluslararasi Havacilik ve Uzay Fuari’nda boy gösterdi.

Latin Amerika'da TISAS Rüzgâri Esiyor
Sektörde sahip oldugu 30 yillik bir tecrübe ile 60’dan fazla ülkeye ihracat yaptiklarini belirten TISAS Yönetim Temsilcisi Murat Alemdaroglu “Büyüyen pazar talepleri çerçevesinde artik her ay farkli bir ülkede müsterilerimizle bulusuyoruz. Konum olarak uzak olsa da Latin Amerika pazarinda uzun yillardir var olan bir markayiz. Gerek ürün gerekse firma bilinirliligimiz tatmin edici seviyenin de üzerinde. FIDAE 2022 fuarinda ise en yeni modellerimizi müsterilerimizin begenisine sunuyoruz. Amacimiz, özellikle profesyonel kullanicilarin ihtiyaçlarina yönelik nitelikli ürünler sunarak pazar payimizi daha da üst seviyelere tasimak” dedi.

TISAS olarak geçen yil 35 milyon dolarlik üretim tesisi yatirimin ilk etabini tamamlayarak devreye aldiklarini da belirten Alemdaroglu “Bu sayede yüzde 30’luk bir kapasite artirimi elde ederek üretimimizin yüzde 90’lik bir kismini ihracata yönlendirdik. Yatirimini gerçeklestirdigimiz robotik sistemlerle hatasiz üretimin yaninda yüzde 55’lik bir istihdam artisi da saglayarak Dogu Karadeniz’de en fazla istihdam olusturan firmalardan birisi haline geldik. TISAS, tabanca ve piyade tüfegi üretiminde artik sadece ülkemizin degil artik tüm dünyanin önde gelen üreticileri arasinda yer aliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA