Çorum'un Ilk Kadin Dergisi 'Ilvanlim' Çikti

Sehir Defteri, Genç Kades gibi dergilerle Çorum’da kültür sanata yön veren Çorum Belediyesi, sanata verdigi degeri kadin dergisi “Ilvanlim” ile zirveye tasidi.

Çorum'un Ilk Kadin Dergisi 'Ilvanlim' Çikti
Çorum’da kültür sanatin lokomotifligini üstlenen Çorum Belediyesi, çesitli kültür sanat etkinliklerinin yani sira basili mecralarda da sehrin kültürel hafizasina deger katmaya devam ediyor. Sehir Defteri dergisinin beklentilerin üzerinde karsilik buldugunu belirten Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, “Göreve geldigimizde aylik olarak belediye faaliyetlerinin yer aldigi bültenler basiliyor ve dagitiliyordu. Bülten yerine sehrimizin kültür-sanatina katki sunmasi için Sehir Defteri dergisini çikartmaya karar verdik. Dergimizin içerigini olustururken de sehrimizin önde gelen okuryazar ve sanatçilarini bu dergide bulusturalim istedik. Müthis bir karsilik buldu. Sonra gençlerimize yönelik olan Genç Kades dergimizi çikarttik. Bunun da içerigini gençler ve gençlere yönelik çalismalarla olusturuyoruz. Bir de istedik ki hanim kardeslerimizin bakis açisiyla sekillenen, güzellesen bir dergi çikartalim. Dergimize hem içerik olarak katki sunanlar hem de dergimizi okuyan kadinlar burada kendilerini bulsun. Adini da ‘Ilvanlim’ koyarak çok güzel bir kadin dergisinin ilk sayisini çikarttik. Hanim kardeslerimize ve sehrimize hayirli olsun” dedi.



Puduhepa’dan Ilvanlim’a

Bugün yasadigimiz cografyada binlerce yil önce kadina verilen degerin göstergesi kabul edilen Puduhepa gerçegi oldugunu hatirlatan Baskan Asgin,“Biz kadina deger veren bir kültürün mirasçilariyiz. Tarihin ilk yazili baris antlasmasi olan ve altinda dönemin Hitit Kraliçesi Puduhepa’nin imzasi da bulunan Kades Baris Antlasmasi’nin imzalandigi cografyayiz. Türklügümüzden de kaynakli olarak kadina doguran, koruyan güçlü bir ana misyonu yüklemisiz. Dinimizde de kadina verilen önem çesitli ayet ve hadislerle sabit. Belediye olarak bu bilinçle her mahallemizde kadinlara yönelik hizmet veren Kadin Kültür Merkezlerimizde binlerce hanim kardeslerimiz çesitli kisisel gelisim ve meslek edindirme kurslarimiza katiliyor. Buralardan edindikleri kazanimlar sayesinde ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer buluyorlar. Hanim kardeslerimiz, Ilvanlim kadin dergisiyle de kültürel hayatta kendilerini daha fazla ifade edecekler” diye konustu.

Asgin, Ilvanlim kadin dergisine katki sunmalari için kadinlara çagrida bulundu.
Kaynak: İHA