Batman Belediyesi 29 Yeni Araç Filosuna Katti

Batman Belediyesi araç envanterine kazandirmak üzere alinan, on yolcu otobüsü, alti çift kabinli pikap, iki ticari araç, iki forklift, bir asfalt freze makinesi, bir hidrolik sistemli kaldiraç ve bir motosiklet düzenlenen törenle hizmete basladi.

Batman Belediyesi 29 Yeni Araç Filosuna Katti
Batman Belediyesi Makine Ikmal sahasinda gerçeklestirilen törene Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin, Belediye Baskan Yardimcilari Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük ile belediye birim müdürleri, yerel ve ulusal basin mensuplari katildi.

Araç Teslim Töreni’nde konusan Vali Sahin, 29 aracin toplam maliyeti 37 milyon TL civarinda oldugunu söyledi.

Daha önce de iki parti halinde toplam 22 otobüs, 6 is makinesi, 4 hizmet araci ve bir traktör alimi gerçeklestirdiklerini belirten Sahin, "Bu da o çerçevede araç parkimiza ekledigimiz en büyük partilerden biri oluyor. Bunun yaninda islemi devam eden önümüzdeki aylarda teslim alacagimiz 32 metre uzunlugunda iki adet itfaiye araci, 24 metre uzunlugunda bir adet itfaiye araci ve iki adet ek itfaiye araci olmak üzere toplam 5 itfaiye araci, bir adet vidanjör, on adet yük kamyonu, 3 adet çöp kamyonu ve bir adet de transit kurtarici olmak üzere 20 adet daha aracimiz da hazirlaniyor. Onun da maliyeti 42 milyon 400 bin TL civarinda. Toplamda bu iki partiyle beraber tam 49 adet aracimizi belediyemizin envanterine katiyoruz. Bunlarin da toplam maliyeti 79 milyon 400 bin TL tutarindadir. Öncelikle kiralamanin belediyeye yük getirdigini tespit ederek biz bu ise girdik. Çünkü süpürge araçlarini kiralamayla çalistiriyorduk, bizden önceki dönemde de böyle çalisiyordu. Iki yilda verdigimiz kiralama bedeli hemen hemen aracin maliyetine denk geliyordu. Iki yilda bu araçlar kendini amorti edecek iki yildan sonrasi tamamen kâr olacak. Böylece biz kiralama maliyetlerini düsürüp onun yerine kendi araçlarimizi araç parkimiza birakmis oluyoruz. Hem çok daha verimli, daha yogun bir çalisma imkâni da sunacagiz. Tabi böylece araçlarimiz yenilenmis de oluyor, gençlesmis oluyor” dedi.



“Batman’a yakisan otobüslerle hizmet verecegiz”

Havalandirmasi olmayan, engellilere yönelik sistemi bulunmayan eski otobüsleri peyderpey kullanimdan çekeceklerini ifade eden Vali Sahin, “Son derece modern çagin gereklerine uygun hepsi kameralarla takip edilen, engelli vatandaslarimizin da kullanimina uygun, havalandirmasi olan, modern Batman’a yakisan otobüslerimizi hizmete aliyoruz. Bütün hedefimiz Batman’imizin halkina güzel hizmetler edebilmek ve bunu uzun yillar boyu da devam ettirmek. Yaptigimiz her çalisma daha sürdürülebilir bir kamu hizmetini saglamaya yönelik. Bu araçlari aliyorsak bunda ekonomik bir yapi gördügümüz için aliyoruz. Orta ve uzun vadede belediyenin maliyetlerinin düsecegi ve hizmet kalitesinin yükselecegi bir ekonomik yapiyi kurmaya çalisiyoruz. Iki yilin sonrasinda biz bunda epey bir mesafe kat ettik. Bu sekilde devam ederse Batman Belediyesi hem bütçesi hem harcamalari hem gelirleri itibari ile son derece saglikli bir mali yapiya sahip bir belediye haline kisa zamanda gelecektir. Bütün çabalarimiz bu yönde. Bu araçlar hizmet içindir. Tüm birimlerimize kazasiz hayirli hizmetler diliyorum. Batman’imiza hizmetlerimiz ve çalismalarimiz devam edecek” ifadelerinde bulundu.

Araçlari yakindan inceleyen Vali Sahin, hizmet araçlari hakkinda tek tek bilgi aldiktan sonra Belediye yolcu otobüsünün direksiyonuna geçerek test sürüsü gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA