Sinop'ta Kamp Isletmesinde Tahliye Kargasasi

Sinop’un Akliman mevkiisindeki kamp alani isletmesine icra memurlari, yikim ve tahliye beyaniyla geldi. Isletmeci Orhan Yalçin ise söz konusu yikimin ve tahliyenin kanunen usulsüz oldugu iddia ederek suç duyurusunda bulunacagini söyledi.

Sinop'ta Kamp Isletmesinde Tahliye Kargasasi
Karadeniz’de 32 yildir varligini sürdüren ve en gözde kamp isletmeleri arasinda yer alan Sinop Akliman mevkiisindeki Marti Kamping adli isletme, eski Sinop Valisi Zeki Sanal döneminde Orhan Yalçin’a tahsis edildi. Valilik ile yatirimci arasinda yapilan sözlesmede bölgenin ‘mera’ olarak geçtigi de eklendi fakat isletmeci bölgeyi mera olarak degil, kamp alani olarak turizme açti. 2006 yilinda ise mahkemeden, mera olarak isletilmedigi için ‘yikim karari’ çikti. 16 yil önce çikan yikim karari için günümüzde Sinop Icra Dairesi, avukat ve memur ile birlikte isletmeye geldi.

Orhan Yalçin, 1994 yilindan bu yana isletmeciligini yaptigi kamp alani için sözlesmeden 5 yil sonra bölgenin mera olarak belirlendigi için yikim davasi açildigini belirtti.

Yalçin, “Yikim davasi neticesinde buranin 2006 yilinda karari verildi, meni müdahale ve kal davasi, karar verildi ama sadece bu yikim davasi tahliye davasi degildir. Yani buraya gelirsiniz, 2006 yilindaki Yargitay karariyla yikabilirsiniz, molozlari dahi kaldiramazsiniz mera üzerinden. Yikim davasidir” seklinde konustu.



Sözlesmede ‘kiraci magdur edilmeyecektir’ ibaresi

Isletmeci Yalçin, mera alani oldugunun Sinop Valiligi ile yapilan sözlesmede yer aldigini belirterek, “Biz Sinop Valiligi ile yaptigimiz sözlesmemizin besinci maddesi söyle der: ‘Mera ile ilgili çikacak itilâflarda sorumluluk Il Özel Idaresi’nindir, Sinop Valiligi’nindir, kiraci magdur edilmeyecektir, magduriyeti giderilecektir’ der. Bize burasini Sinop Valiligi verdigi zaman yatirim yap dedigi zaman zaten mera oldugunu biliyorduk, sözlesmemizin besinci maddesinde var. Bugün yikim davasi olan bir mahkeme karariyla siz gelip burada tahliye etmeye çalisiyorsunuz, çok büyük yanlis. Bu davalar devam ederken istinafin cevabi gelmemisken, ‘Biz burayi yikacagiz, yikim karariyla da tahliye edecegiz diyorsaniz ayiptir. Biz yatirimciyiz, 30 yilimizi verdik her yil yatirimimizi verdik. Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Bulgaristan, Romanya gibi bütün ülkelerin gelip tatil yaptigi yerdir. Bu cografyada da böyle baska bir kamping yoktur” ifadelerini kullandi.

Sinop Icra Dairesi görevlileri ise dava dosyasinda ‘Müdanenin menine ve kâline’ karari verildigini dosya içerisinden isletmeciye gösterdi. Taraflarin beyanlari icra memuru tarafindan alinarak gerekli tutanaklar tutuldu. Isletmeci Orhan Yalçin ise söz konusu yikimin kanunen usulsüz oldugu iddia ederek savciliga suç duyurusunda bulunacagini söyledi.

Icra görevlileri ve avukati ise yikim ve tahliye karari oldugunu beyan ederek tahliyesi için 10 gün süre tanidi.
Kaynak: İHA