Sehit Rifat Altikat Kabri Basinda Dualarla Anildi

Sehit Piyade Onbasi Rifat Altikat, sehadetinin 39’ncu sene-i devriyesinde Garipler Mezarligindaki kabri basinda dualarla anildi.

Sehit Rifat Altikat Kabri Basinda Dualarla Anildi
Anma töreninde ilk olarak sehidin künyesi okundu. Yapilan dualarin ardindan Sehit Piyade Onbasi Rifat Altikat’in kabrine güller birakildi.

Bayburt Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi (SAGDER) tarafindan düzenlenen programa Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Jandarma Komutani Ramazan Yigit, SAGDER Baskani Selami Köksal, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Bülent Koçyigit, emniyet teskilati mensuplari, askeri personel ve sehidin ailesi ile yakinlari katildi.

Sehit Rifat Altikat kimdir?

1 Nisan 1961 Bayburt dogumlu olan Sehit Rifat Altikat, Dagtarla köyü nüfusuna kayitli olup, ilkokulu Yesilyurt köyünde tamamladi.1961/3 tertip olarak Sarikamis Ilçesi 9. Piyade Tümen Komutanliginda askerligini yapmakta iken, 5 Nisan 1963 tarihinde 5 kilometrelik kosu parkurunda kosarken kalp krizi geçirerek sehit oldu. Sehit Piyade Onbasi Rifat Altikat evli ve 2 çocuk babasiydi.
Kaynak: İHA