Baskan Köse, 'Bu Yil Ki Safran Hasadinda Hedefimiz 500 Gram'

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, belediyeye ait seralarda 2.5 dekarlik alanda dikimi yapilan ve ‘dünyanin en pahali baharati’ olan safran bitkisinden 500 gram ürün beklediklerini belirtti.

Baskan Köse, 'Bu Yil Ki Safran Hasadinda Hedefimiz 500 Gram'
Safranbolu Belediyesi geçtigimiz yil kendilerine ait seralarda 2.5 dekarlik alanda dikimi yapilan safran bitkisinden 200 gram ürün elde etmisti. Boya, kozmetik, ilaç ve gida gibi birçok alanda kullanilabilen safran ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Elif Köse,

safranlarin su anda yavrulama döneminde oldugunu, ikinci hasadin ise önümüzdeki Ekim ayinda yapilacagini belirterek, “ Bu yil ki hasatta hedefimiz 500 gram. Bir safran dikiminden sonra 3 hasat gerekiyor. Üçüncü hasadimizi da Ekim 2023’te yapacagiz. Böylece elde ettigimiz safranin gramaji her yil artacak. Daha sonra yeniden safran dikecegiz, üretmeye devam edecegiz. Simdiye kadar ürettigimiz safranlari, Safranbolu kitirimizin üretiminde ve fuarlara götürerek tanitimda kullandik. Daha çok ürettigimizde satisina da baslayarak, gelir elde eder durumda olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA