Baskan Kibar Açiklamasi 'Organize Sanayi Bölgemizin Kalifiye Eleman Sorununu Giderecegiz'

Ordu’nun Fatsa Belediyesi Türk-Japon ortakligi ile Kadinlar için ‘Mesleki Egitim Merkezi Projesi’ dahilinde kurdugu tekstil atölyesi ile yilda 300 kisiyi egiterek, istihdam etmeyi hedefliyor.

Baskan Kibar Açiklamasi 'Organize Sanayi Bölgemizin Kalifiye Eleman Sorununu Giderecegiz'
Proje dahilinde 1 milyon TL’si hibe olmak üzere Halk Egitim Merkezi’nde toplamda 1 buçuk milyon TL’ye kurulan tekstil atölyesi sayesinde bir yilda 300 kursiyerin organize sanayi bölgesindeki tekstil fabrikalarinda istihdam edilmesi hedefleniyor. Proje sayesinde bu zamana kadar dikis makinesi kullanmamis bir kisi, aldigi egitimle kalifiye personel olarak eleman ihtiyaci olan fabrikalara çalisacak düzeye geliyor.

Halk Egitim Merkezi’nde 20 kursiyerin egitimlerini tamamlamasiyla birlikte Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya, Türkiye Is Kurumu Ilçe Müdürü Mehmet Cem Kuru tarafindan belgeleri takdim edildi.

Belge taktimi sonrasi açiklamada bulunan Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Türk-Japon ortakligi adi altinda basarili bir projenin kursiyerlerini daha isbasina yönlendirdiklerini belirterek, “Bu kiymetli proje Türkiye’de 730 proje içerisinde hibe proje almaya hak kazanmis 10 projeden bir tanesi. Toplamda 1 buçuk milyon TL’nin üzerinde mal olan bu projede 300 tane meslek sahibi etmeyi planliyoruz. Projeye katkisi olan kurumlarimiz ve Fatsa Belediyesi olarak koordineli olarak yürüttügümüz programda kursiyerlerimiz son gününe geldi. Su ana kadar 100 kisiye yakin kursiyerimizi is basi egitim programi dahilinde istihdam ettik” dedi.



“Organize sanayi bölgemizin kalifiye eleman sorununu giderecegiz”

Egitim programlarinin devam edecegini ifade eden Baskan Kibar, “Ben bu projenin paydasi olan bu projeye emek veren destek veren herkese ayri ayri tesekkür etmek istiyorum. Organize sanayi bölgemizin en önemli problemlerinden biri olan kalifiye eleman yetistirme noktasinda bugün Halk Egitim Merkezi’nde kurmus oldugumuz mesleki egitim atölyemiz ile birlikte bugün insallah çok daha fazla kalifiye elemanlarimizi, çalisma arkadaslarimizi Organize Sanayi Bölgemizde istihdam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA