Adrenalin Tutkunlarinin Adresi Açiklamasi Boztepe

Ordu’nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden 530 rakimli Boztepe’de, adrenalin tutkunlarinin gözdesi olan yamaç parasütü yaz sezonuna hazirlaniyor.

Adrenalin Tutkunlarinin Adresi Açiklamasi Boztepe
Ulasim kolayligi açisindan Türkiye’deki birçok pist arasinda ön plana çikan Altinordu ilçesinin seyir terasi konumunda yer alan Boztepe, Büyüksehir Belediyesinin yaptigi çalismalarla cazibe merkezi haline geldi. Altyapidan üstyapiya birçok çalismanin yapildigi Boztepe, yamaç parasütü tutkunlari basta olmak üzere her yil yüz binlerce yerli ve yabanci turisti agirliyor.

7 dakikada Boztepe

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in baslattigi “3 Ay Degil, 12 Ay Ordu” slogani ile baslatilan turizm çalismalari Ordu’da yaz-kis devam ediyor. Bu çerçevede kis aylarinda kar senlikleri ile ismini duyuran Ordu yaz aylarinda da yapacagi turizm hamleleri ile çitayi daha da yukariya tasimayi hedefliyor. Ordu’ya gelen yerli ve yabanci turistlerin en çok ilgisini çeken aktivitelerin basinda ise yamaç parasütü yer aliyor. Ordu’da sehir merkezinde bulunan ve teleferik ile ortalama 7 dakika gibi kisa bir sürede çikis yapilan 530 rakimli Boztepe, yamaç parasütü yapmak isteyenlere doyumsuz bir keyif yasatiyor. Türkiye’nin çesitli bölgelerinde yamaç parasütü yapilan alanlar arasinda, ulasim kolayligi açisindan teleferik gibi büyük bir avantaja sahip olan Boztepe, parasüt tutkunlarinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Pist yenilendi

Boztepe, Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan altyapi ve üstyapi çalismalari sonrasinda Ordu’nun önemli turizm noktalari arasinda yer aliyor. Bu çerçevede Ordu ile özdeslesen yamaç parasütü için çalisma gerçeklestiren Ordu Büyüksehir Belediyesi, parasütlerin kalkis yaptigi Boztepe pistinde önemli düzenlemeler gerçeklestirdi. Alanin büyütülmesi ve zeminin kauçuk malzeme ile kaplanmasinin ardindan kullanisli ve elverisli bir alana kavusan pist, parasüt pilotlarinin begenisini kazandi. Yapilan düzenleme çalismalarinin uçuslarda sagladigi kolaylik uçus sayisini artirirken çok daha fazla kisinin yamaç parasütü keyfi yasamasina imkân sunuyor.

“Ordu simdi daha da güzel”

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan yenileme çalismalari sonrasi yeni sezonun hazir hale getirildigini belirten Baskan Danismani Asim Suyabatmaz, Baskan Hilmi Güler’in turizm projeleri ile Ordu’nun her geçen gün kabugunu kirdigini söyledi.



Ordu’da geçtigimiz yillarda Büyüksehir Belediyesi tarafindan olusturulan yamaç parasütü pist alaninin bu yaz da uçus tutkunlarinin vazgeçilmez noktalarindan birisi olacagini belirten Asim Suyabatmaz, “Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak Ordu’nun güçlü turizm potansiyellerini ortaya çikarmaya devam ediyoruz. Boztepe’de bulunan yamaç parasüt pistinde yaptigimiz çalismalarla bu pistimizi Türkiye’nin en iyi pistlerinden bir tanesi haline getirdik. Teleferik ile kolay ve güvenilir bir ulasimla Boztepe’ye ulasimin saglandigi, elverisli pist ile Ordu semalarinda süzülmek simdi çok daha keyifli olacak. Ordu turizmde sadece yaz aylarinda degil 12 ay boyunca yaylasiyla, deniziyle, yamaç parasütü ve diger tüm aktiviteleri ile ziyaretçilerini bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA