Sinop'ta Dolmus Ücretlerine 75 Kurus Zam

Sinop’ta toplu ulasim araçlarinda tüm mesafelere 75 kurus zam yapildi. Buna göre en düsük indi-bindi ücreti 5 TL oldu.

Sinop'ta Dolmus Ücretlerine 75 Kurus Zam
Sinop Sinirli Sorumlu 6 No’lu Dolmusçular ve Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Tasima Kooperatifine bagli sehir içi toplu tasima araçlari fiyat tarifesinde degisiklige gidildi. Yeni tarifeye göre, tüm güzergâhlarda 75 kurus zam yapildi. Güncellenen tarifeye göre en düsük indi bindi ücreti 5 TL’ye çikartildi. Ögrenciler için ise indi-bindi için 4 TL’ye güncellendi. En sik kullanilan Sinop-Hastane güzergâhi normal yolcular için 5,50 TL’ye, ögrenci tarifesi ise 4,25 TL’ye güncellendi. En yüksek ücret ise Sinop-Akliman-Dibekli güzergâhi normal 5,75 TL, ögrenci 4,25 TL seklinde belirlendi. 75 yas üzeri yolcular için ise sabit 3,50 TL olan fiyat, 4,25 TL’ye güncellendi.

Sinop S.S. 6 No’lu Dolmusçular Halk Otobüsleri ve Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi Baskani Sabri Konukçu, bir önceki yapilan zammin yeterli kalmadigini belirtti.

Konukçu, artan maliyetleri göstererek “Subat ayinda zam yapilirken mazot 15 TL civarindaydi, simdi 20-21 TL’nin üzerine çikti. Sehir içi trafikte sik seyreden dolmuslarimizda mazot zamlari en önemli etken oldu. Bundan dolayi mecburen yeni fiyat degisikligine gidildi. Yeni tarifemiz 5 Nisan’dan itibaren geçerli olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA