Seyhan'da Iftar Sofrasi Kuruldu

Seyhan Belediyesi, bereketin simgesi Ramazan’da iftar sofralarini iki yillik aranin ardindan yeniden kurarak Ramazan’in dayanisma, birlik ve beraberlik ruhunu yasatiyor.

Seyhan'da Iftar Sofrasi Kuruldu
Küçükdikili Mahallesinde Seyhan Belediyesi tarafindan kurulan ilk iftar sofrasi, Koza, Sögütlü, Kavakli ve Dikili mahallelerinde yasayan yurttaslari bir araya getirdi. Ilk iftari vatandaslarla açan Baskan Akif Kemal Akay, mahalle muhtarlariyla birlikte vatandaslarin Ramazan ayini kutladi, tutulan oruçlarin kabul olmasini diledi.

Iftar saatiyle birlikte okunan dualarin ardindan oruçlar, Seyhan Belediyesi asevlerinde pisirilen yemeklerle açildi. Musiki dinletileri ile Karagöz ve Hacivat gösterilerinin de gerçeklestirildigi iftar yemeginde, çocuklara patlamis misir ve limonata ikram edildi.

Baskan Akay, oruçlarin açilmasinin ardindan yaptigi konusmada yeniden iftar sofralarinda bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Saglik, huzur, baris getirmesi dilegiyle Ramazan ayinin tüm Islam âlemine hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Seyhan Belediyesi iftar sofrasi, Ramazan ayi içinde 16 farkli noktada kurulacak.
Kaynak: İHA