Kiziltepe'de Sehit Ve Gazi Aileleri Iftarda Agirlandi

Mardin’in Kiziltepe Ilçe Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi tarafindan sehit ve gazi aileler için iftar programi düzenlendi.

Kiziltepe'de Sehit Ve Gazi Aileleri Iftarda Agirlandi
Sehit yakinlari, gaziler ve yakinlari iftar programinda bir araya geldi. Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam ve esi Dilek Çam’in da yer aldigi iftar programi Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Hep birlikte dualar edilip oruçlar açildi. Iftar yemeginin ardindan Recep Aslan konuklara ilahi konseri verdi. Iftar programinda konusan Kaymakam Çam, “Bugün mübarek ramazanin iftarini hep beraber açiyor olmanin vermis oldugu mutlulukla sözlerime baslamak istiyorum. Ramazanlarin ilk iftarlari aziz sehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile birlikte açilir. Cumhurbaskanimiz tarafindan milletin evi olan Ankara’da bu iftar gerçeklestirildi.

Bugün ve bundan sonraki süreçte de tüm Türkiye’de gerçeklestirilmekte. Degerli sehit ailelerimiz, kiymetli gazilerimiz ve çok kiymetli aileleri; devletimiz her daim sizlerin hizmetkari olmaktan sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duydugunu bunu bir görev degil, bir vebal olarak gördügünün en önemli göstergesidir. Bu anlamda bu iftar programina tesrif ettiniz, bizleri sereflendirdiniz çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Ramazan’in paylasmak oldugunu vurgulayan Çam, "2 yillik bir pandemiden sonra ramazani, ramazan gibi yasayabilme imkanina kavustuk. Biz özellikle Kiziltepe’de ‘Ramazan esittir paylasmak, ramazan esittir ayni sofra etrafinda toparlanabilmek ve lokmayi paylasabilmektir’ bu siarla bu ramazani geçirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle Kiziltepe Belediyesi, Kiziltepe Kaymakamligi ve diger kurumlarimiz, hayirsever vatandaslarimizin destekleriyle birlikte bu sene, 18 merkez mahallemizde her gün bir mahallemizde olmak üzere iftar programlarimizi icra edecegiz. Vatandasimizla, mahallelimizle beraber olacagiz" seklinde konustu.

Mahallelerde iftar programlarini düzenlenecegini belirten Çam, sunlari söyledi:

"Bu anlamda sizleri mahalle iftarlarina da özellikle davet ediyorum. Yarin itibari ile basliyoruz. Yarin Koçhisar Mahallemizde Turgut Özal Taziye Evinin önünde programimiz gerçeklesecek. Ondan sonraki günlerde de diger mahallelerde devam edecek. Ramazanin hayirlara vesile olmasini, bu zor günlerde paylasmamiza, ihtiyaçlarin giderilmesine ve kardesligimize vesile olmasini cani gönülden temenni ediyorum. Tekrar her birinizden katilimlarinizdan dolayi sükranlarimi sunuyorum. Sizi size sizi Allah’a emanet ediyorum”.
Kaynak: İHA