Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev, Gelecek Ay Türkiye'yi Ziyaret Edecek

Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’in gelecek ay Türkiye’ye resmi ziyaret yapacagi bildirildi.

Kazakistan Cumhurbaskani Tokayev, Gelecek Ay Türkiye'yi Ziyaret Edecek
Kazakistan Cumhurbaskanligi Basin Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’in gelecek ay Türkiye’ye resmi ziyaret yapacagi bildirildi.

Tokayev’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefonda görüstügü belirtilen açiklamada, Iki liderin bir birlerini Ramazan ayinin baslamasi dolayisiyla tebrik ettikleri ifade edildi. Açiklamada, mart ayinda Kazakistan ile Türkiye’nin diplomatik iliskilerin kurulusunun 30’uncu yildönümünü kutladiklari belirtildi.

Açiklamada, görüsmede devlet baskanlarin ikili ticari ve ekonomik iliskilerin gelismesinde olumlu dinamigi memnuniyetle karsiladiklarina isaret edilerek, “Kasim Cömert Tokayev, ikili ticaret hacminin 5 milyar dolara, daha sonra 10 milyar dolara çikarilmasinin önemini belirtti” denildi.

Açiklamada ayrica, Cumhurbaskani Erdogan’in mayis ayinda Cumhurbaskani Tokayev’in Türkiye’ye yapmasi planlanan resmi ziyaretin iki ülke arasindaki çok yönlü iliskilerin gelismesine yeni ivme kazandiracagindan umutlu oldugunu belirttigi kaydedildi.

Cumhurbaskanlarin uluslararasi ve bölgesel gündemin güncel konularina iliskin görüs alisverisinde bulundugu ifade edilen açiklamada, Cumhurbaskani Tokayev’in Cumhurbaskani Erdogan’in Ukrayna’daki krizin barisçil bir sekilde çözülmesine yönelik çabalarini takdirle karsiladigi aktarildi.
Kaynak: İHA