Kars Sele Teslim

Kars’ta eriyen kar, beraberinde sel baskinlarini getirdi. Daglardan gelen sel sulari, evleri, ahirlari, tarlari ve karayolunu sular altinda birakti.

Kars Sele Teslim
Kars’ta hava sicakliginin artmasiyla birlikte daglardaki kar erimeye basladi.

Hizli bir sekilde eriyen kar, sel baskinlarini neden oldu. Kars-Ani Ören karayolu bir kismi daglardan gelen suya teslim olurken, okullarindan çikan ögrenciler, evlerine gitmek için sel sularindan geçti.

Bölge bulunan hayvan çiftliklerinin büyük çogunlugu sular altinda kalirken, vatandaslar kendi imkanlari dogrultusunda önlem almaya çalisiyor.

“Selin altinda kaldik, sel bizi götürüyor”

Evleri ile çiftliklerinin sular altinda kaldigini ifade eden vatandaslar, “Selin altinda kaldik, sel bizi götürüyor. Belediye, AFAD, karayollari ile görüstük. Onlarda geldiler, anlattiklarina göre burada degil Kars’in genelinde sel var. Ne yapacaklarini bizde bilmiyoruz, bekliyoruz. Evlerimize su girdi. Komsularin evlerine su girdi” dedi.



“Bizim canimiz belki para etmiyor”

Selin evlerine kadar girdigini belirten vatandaslar, “Artik gerçekten biz sikintidayiz. Biz kendimizi kurtarsak, hayvanlari nasil kurtaracagiz. Zaten hayvanlarin yiyecegi sular altinda kaldi. Ilgili birimlerden yardim istiyoruz. Artik bogulursak bogulacagiz. Bizim gidecegimiz bir yer var mi? Biz gittik bir gece bir yerde misafir kaldik. Hayvanlarimiz nerede kalacak. Bizi kim kurtaracak. Buda Milli servettir, hadi bizim canimiz belki para etmiyor. Milli servet gidiyor” diye sitem ettiler.

Öte yandan Kars’ta kar erimesi devam ediyor. kar sularinin olusturdugu dereler, hem yerlesim yerlerine zarar veriyor. Hem de tarlarinin sular altinda birakiyor. Kent kar sulariyla birlikte Kars Çayi’nin de debisi yükseldi. Yetkililer vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyariyor.
Kaynak: İHA