Dumlupinar Denizaltisi Sehitleri, Facianin 69'Uncu Yil Dönümünde Anildi

Çanakkale Bogazi Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953’te Isveç bayrakli ‘Naboland’ adli gemiyle çarpisarak batan Dumlupinar Denizaltisinda sehit olan 81 Türk denizci düzenlenen törenle anildi.

Dumlupinar Denizaltisi Sehitleri, Facianin 69'Uncu Yil Dönümünde Anildi
Anma törenleri çerçevesinde, Vali Ilhami Aktas ile Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit törenin yapilacagi ‘TCG 18 Mart’ Denizaltisina geçtiler.

Burada Vali Ilhami Aktas’a Denizalti Komutani Deniz Yarbay Eyyüp Emre Cabbaroglu tarafindan TCG 18 Mart Denizaltisi hakkinda ilgili bilgi verildi.

TCG 18 Mart Denizaltisinin ziyaretçi seref defterini de imzalayan Vali Ilhami Aktas daha sonra Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit ile beraber 4 Nisan 1953’te Isveç bayrakli ‘Naboland’ adli gemiyle çarpisarak batan ’TCG Dumlupinar’in anisina denize çelenk biraktilar.

TCG 18 Mart Denizaltisinda yapilan ilk anma törenin ardindan Vali Ilhami Aktas ile Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, ikinci anma töreninin yapilacagi Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutanligindaki Barbaros Sehitligi’ne geçtiler.

Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutanligindaki Barbaros Sehitligi’nde yapilan anma töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Dz. Bnb. Alpaslan Yavas tarafindan günün anlam ve önemi hakkinda yapilan konusmadan sonra Il Müftü Yardimcisi Mehmet Ali Bal tarafindan sehitler için dua edildi.
Kaynak: İHA